Η ομάδα της Alfa Romeo έμεινε μακριά από τη βαθμολογούμενη δεκάδα στον αγώνα της Γαλλίας, με τους Antonio Giovinazzi και Kimi Raikkonen να μην έχουν τον ρυθμό για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω στο Paul Ricard, έχοντας έλλειψη ρυθμού ιδιαίτερα με τα σκληρά ελαστικά.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, και οι δύο οδηγοί της ομάδας τόνισαν ότι η εκκίνηση με τα σκληρά ελαστικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ μετά την αλλαγή στα μεσαία είχε ήδη χαθεί πολύτιμο έδαφος. Έτσι η ομάδα έφυγε χωρίς βαθμούς από την Γαλλία, παραμένοντας στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με μόλις 2 βαθμούς.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Antonio Giovinazzi, ο οποίος τερμάτισε στην 15η θέση:

“Σε αντίθεση με τους τελευταίους αγώνες, δεν είχαμε το ρυθμό να φτάσουμε στους βαθμούς σήμερα”, είπε ο Ιταλός οδηγός.

“Ήμασταν καλοί στον ένα γύρο των κατατακτηρίων, οπότε θα πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στον αγώνα. Τελικά, δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας, δυσκολεύτηκα στο πρώτο stint με τα σκληρά ελαστικά και στη συνέχεια δεν σημείωσα μεγάλη πρόοδο με τα μεσαία. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο μονοθέσιο στην Αυστρία: διαφορετική πίστα, διαφορετικές συνθήκες και ελπίζω ότι θα έχουμε ένα διαφορετικό, καλύτερο αποτέλεσμα”.

Τα εξής δήλωσε ο team-mate του Ιταλού, Kimi Raikkonen, που τερμάτισε στην 17η θέση:

“Θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί δεν μπορέσαμε να επαναλάβουμε την καλή απόδοση που είχαμε πρόσφατα”, είπε ο Φινλανδός. “Είχα ένα καλό ξεκίνημα στον αγώνα, έκτοτε όμως δυσκολευτήκαμε με τη διαχείριση των ελαστικών, αλλά νομίζω ότι ήταν το ίδιο για όλους. Σε γενικές γραμμές, δεν είχαμε πραγματικά την ταχύτητα που απολαύσαμε τελευταία. Είχαμε πολύ καλύτερο ρυθμό όταν αλλάξαμε στα μεσαία ελαστικά, αλλά μέχρι τότε ήμασταν ήδη πολύ πίσω και, με όλο τον χρόνο που χάσαμε με τις μπλε σημαίες, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τη διαφορά στην τελική κατάταξη. Θα αναλύσουμε αυτόν τον αγώνα και θα δούμε πώς θα βελτιωθούμε για την Αυστρία”, είπε.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER