Ήταν ένα ακατάστατο Σαββατοκύριακο για την Alfa Romeo. Ο Giovinazzi ήταν το μόνο μονοθέσιο που ρίσκαρε στο τέλος του αρχικού γύρου σχηματισμού, αλλάζοντας σε slick ελαστικά, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος κλήση και έπρεπε να επιστρέψει κατευθείαν για να βάλει πάλι τα ενδιάμεσα, κάτι που τον άφησε στην τελευταία θέση για επανεκκίνηση.

Επίσης πήρε 10 δευτερόλεπτα ποινή για υπερβολική ταχύτητα στο pit lane και έτσι ο Ιταλός τερμάτισε τελευταίος. Όσο για τον Raikkonen, μπορεί κάλλιστα να είχε φτάσει στους βαθμούς αν δεν είχε τιμωρηθεί, αυτή τη φορά για μια μη ασφαλή απελευθέρωση στο pit lane με τον Φινλανδό να συγκρούεται με την Haas του Mazepin.

Kimi Raikkonen, 11ος

“Η εκκίνηση του αγώνα ήταν λίγο όπως θα περιμέναμε σε αυτές τις συνθήκες, με έναν ταραχώδη πρώτο γύρο και πολλά πράγματα να συμβαίνουν. Φαινόμασταν εντάξει μέχρι την ποινή, το οποίο σχεδόν έθεσε σε κίνδυνο τον αγώνα μας. Υπήρξε ένα πρόβλημα με το σύστημα απελευθέρωσης και καταλήξαμε να συγκρουστούμε με τον Mazepin. Πριν από την ποινή, ήμασταν μέσα στους βαθμούς, αλλά το να επιστρέψουμε από τον πάτο ήταν πάρα πολύ.”

Antonio Giovinazzi, 14ος

“Δεν ήταν η μέρα μας. Ήταν ένας αγώνας όπου είχαμε την ευκαιρία να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και δεν το κάναμε, αλλά είναι αυτό που είναι. Με την ποινή μετά την επανεκκίνηση, ο αγώνας μας ήταν σχεδόν σε κίνδυνο. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο ρυθμό είχαμε πραγματικά καθώς περνούσα πολύ χρόνο στην κίνηση, αλλά στον καθαρό αέρα ήμασταν αρκετά καλοί. Είναι απογοητευτικό το να μην τερματίσουμε στους βαθμούς. Ας επικεντρωθούμε στην επαναφόρτιση των μπαταριών μας σε αυτό το διάλειμμα και στη συνέχεια να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στο Spa. Υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες που έρχονται μετά τις διακοπές και δεν θα τα παρατήσουμε.”
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER