Η εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στους τρεις αγώνες της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ είναι εξαιρετική, αφού έχει βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό κι έχει κάνει αισθητή την παρουσία της.

Υπάρχει εξήγηση βέβαια για την ΑΕΚ και είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Η ομάδα συσπειρώθηκε και βγάζει αποφασιστικότητα προκειμένου να ανατρέψει τα προγνωστικά. Ξέρουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Όμως δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν και να εξαντλήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Είναι πιο «γεμάτη» και πιο ποιοτική ομάδα. Η ΑΕΚ ποντάρει στην εμπειρία και στον εγωισμό των παικτών της. Τι έχει καταφέρει; Σε τρεις αγώνες, από τακτικής πλευράς, να υπερέχει του Παναθηναϊκού. Να τον πιέζει και να τον απειλεί. Δεν είναι τυχαίο ότι και στους τρεις αγώνες έχει επιστρέψει από διαφορές μεγάλες σε βάρος της. Αυτό κάτι δείχνει… Όχι απαραίτητα την κακή προσέγγιση του Παναθηναϊκού αλλά και το ότι οι παίκτες της ΑΕΚ δεν απογοητεύονται και γεμίζουν πείσμα.

Κυρίως όμως είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους. Το μεγάλο κέρδος της ΑΕΚ στη σειρά των ημιτελικών είναι ότι το «εμείς» βρίσκεται πάνω από το «εγώ». Κι αυτό αρχίζει από τον πάγκο καθώς ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες του τη σωστή νοοτροπία. Να αισθάνονται σίγουροι για το παιχνίδι τους και για όσα «κυνηγούν». Δεν είναι τυχαίο ότι η «Ένωση» ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πήρε λύσεις από πολλούς παίκτες. Ακόμα κι από τον Κώστα Γόντικα που δεν έμπαινε ούτε στην… προπόνηση μέχρι πριν λίγο καιρό.

Οι παίκτες εμπιστεύονται το πλάνο και το πιστεύουν. Η ΑΕΚ δεν έχει καθόλου κακό ρόστερ, το αντίθετο. Μόνο που έπρεπε να βρεθεί ένας άνθρωπος να το διαχειριστεί σωστά. Κι αυτό γίνεται τώρα.

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER