Το νέο επεισόδιο στη φετινή ΑΕΚ ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των προβλημάτων και να εντείνει την αγωνία σχετικά με την επόμενη μέρα.

Και για να ακριβολογούμε, η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ δεν έχει να κάνει με το αν θα λυθεί το ζήτημα την Παρασκευή (28/5) και στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν διοίκηση και παίκτες. Το πιθανότερο είναι να συμμετάσχει η «Ένωση» στη σειρά των μικρών τελικών έστω και με περιορισμένο ρόστερ. Αλλιώς θα υπάρξει σοβαρό θέμα που με βάση τον κανονισμό είναι υποβιβασμός στην Α2. Εκτιμούμε ότι δε μπορούμε να συζητάμε για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

Η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ, λοιπόν, έχει να κάνει με τη νέα σεζόν. Τι ακριβώς θα έχει απομείνει στην ομάδα που παρά τα σοβαρά προβλήματα έδειξε «τυφλή εμπιστοσύνη» στο σχέδιο του πρώην προπονητή για ομάδα μιας χρήσεως;

Όταν χάθηκε το εκατομμύριο του BCL στην Αθήνα, άρχισαν τα πρώτα ταρακουνήματα. Όταν απομακρύνθηκε η δεύτερη θέση (άλλες 500 χιλιάδες) η κατάσταση έγινε χειρότερη.

Όμως κι έτσι η ΑΕΚ απλώς θα «μπάλωνε» κάποια προβλήματα δε θα τα έλυνε στο σύνολό τους.

Η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ δε θα είναι ίδια με τη φετινή. Πως θα είναι; Ιδού το ερώτημα. Η φετινή σεζόν βγήκε όπως βγήκε αλλά κανείς δε γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει του χρόνου. Ούτε παίκτες θα υπάρχουν ενώ στα χρήματα θα πρέπει να υπάρξει «μνημόνιο» αφού κάποια θέματα επείγουν.

Τα 8 ban μπορεί να γίνουν περισσότερα. Τα χρέη υπάρχουν. Η ΑΕΚ ακόμα και με τα χρήματα που θα πάρει από τα τυχερά παίγνια, την τηλεόραση κτλ θα πρέπει να εφαρμόσει μια συνετή πολιτική: Μπάτζετ περιορισμένο με κινήσεις με το «μοιρογνωμόνιο» αλλά και πλάνο αποπληρωμής των χρεών.

Ξέχωρα από το ότι δεν ακούγεται τίποτα τον τελευταίο καιρό για το κλειστό των Λιοσίων… Ή μάλλον κάτι ακούγεται αλλά δεν είναι τόσο θετικό ή κολακευτικό για την «Ένωση».

Που θα μπορούσε φέτος αντί να επενδύσει σε υποθετικά έσοδα (από τίτλους που ΘΑ έπαιρνε) και τελικά να καταλήξει στο «μηδέν» να έχει ξεκινήσει ένα πλάνο μακράς πνοής. Ένα «νοικοκύρεμα» ώστε να φροντίσει το μέλλον της. Τώρα ούτε παρόν έχει ενώ το μέλλον είναι αβέβαιο…

Εφόσον η ομάδα μπει στη λογική του νοικοκυρέματος και με πλάνο μακράς πνοής, τότε πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν. Όμως η ζημιά που έχει γίνει από τα λάθη είναι μεγάλη. Ας ελπίσουμε να μην είναι ανεπανόρθωτη.

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER