Πολύ δυνατή η παρουσία του Gasly στις δοκιμές της Παρασκευής μετά από έναν απογοητευτικό αγώνα στο Silverstone. Ο Γάλλος έμεινε ευχαριστημένος με την 5η και 6η θέση στις δύο περιόδους και βάζει στόχο τα μονοθέσια της Alpine για τις κατατακτήριες. O teammate του δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και ένα λάθος του κόστισε στο FP1, ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα και με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Pierre Gasly: FP1 5ος, FP2 6ος

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη σημερινή μέρα, ιδιαίτερα μετά το Silverstone όπου δυσκολευτήκαμε λίγο. Είναι καλό να βλέπουμε ότι έχουμε ξανά την απόδοση πίσω. Το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση ακόμη και σε αυτές τις πολύ ζεστές συνθήκες, οπότε θα δούμε πώς θα τα πάμε αύριο. H Alpine δείχνει πολύ δυνατή αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά απόψε για να προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε στις κατατακτήριες. Νομίζω ότι μπορεί να βρέξει μέσα στη νύχτα, και επίσης το πρωί, οπότε μπορεί να έχουμε διαφορετικές συνθήκες πίστας αύριο. Ο ρυθμός του μονοθεσίου φαίνεται να είναι καλός, οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε αύριο με αυτοπεποίθηση».

Yuki Tsunoda: FP11 12ος, FP2 17ος

«Είμαι πραγματικά απογοητευμένος με τη σημερινή μέρα. Έκανα ένα λάθος στο FP1 και σήμαινε ότι έχασα περισσότερο από την μία περίοδο. Το πίσω μέρος του μονοθεσίου είχε περίεργη αίσθηση, ειδικά σε στροφές υψηλής ταχύτητας και έχασα πολύ χρόνο εκεί σε σύγκριση με τον Pierre. Προσπαθούσα να βελτιωθώ σε εκείνους τους τομείς, αλλά έχασα τον έλεγχο του μονοθεσίου και βρέθηκα στον τοίχο. Δυστυχώς, το κιβώτιο ταχυτήτων υπέστη ζημιά και η ομάδα έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να ετοιμάσει το μονοθέσιό μου για το απόγευμα. Οι μηχανικοί έκαναν πολύ καλή δουλειά για να διορθώσουν το μονοθέσιο πριν από το τέλος της περιόδου, οπότε μπόρεσα να κάνω έναν καλό γύρο κατά τη διάρκεια του FP2. Ήταν πραγματικά χρήσιμο τόσο για τους μηχανικούς όσο και για μένα να το κάνουμε αυτό, ώστε να μπορούμε να αναθεωρήσουμε τα δεδομένα απόψε.»
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER