Έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Φρίκη δημιουργεί η ανακάλυψη θαμμένων παιδιών στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά. Για χρόνια, πολλά παιδιά αυτόχθονες στον Καναδά, τα έπαιρναν από τις οικογένειές τους και τα έβαζαν σε οικοτροφεία.

Ένας σημαντικός αριθμός αυτών δεν επέστρεψε ποτέ στα σπίτια τους, ενώ στις οικογένειές τους δόθηκαν ασαφείς εξηγήσεις.

Το CNN αναφέρει ότι ο αριθμός των λειψάνων που βρέθηκαν στο οικοτροφείο «Kamloops Indian Residential School» είναι στα 215. Το εν λόγω οικοτροφείο είχε ιδρυθεί για την αφομοίωση των αυτοχθόνων κατοίκων, όμως τελικά έκλεισε το 1978.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος ανακάλυψε τα οστά κοντά στην τοποθεσία του Kamloops Indian Residential School, το οποίο λειτούργησε από το 1890 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για οστά πολλών δεκαετιών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οστά από παιδιά τριών ετών.

Μια Εθνική Επιτροπή Αλήθειας και Συμφιλίωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 4.100 μαθητές πέθαναν ενώ φοιτούσαν στα σχολεία, πολλοί από κακομεταχείριση ή παραμέληση, άλλοι από ασθένειες ή ατυχήματα.

«Ήταν οδυνηρή η στιγμή κατά την οποία πληροφορήθηκα ότι οι εικασίες μας βγήκαν πράγματι αληθινές», δήλωσε ο Χάρβι Μάκλιοντ, ο οποίος φοίτησε στο σχολείο για δύο χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο CNN. «Η ιστορία είναι τόσο εξωπραγματική, αλλά χθες έγινε πραγματικότητα για πολλούς από εμάς που ανήκαμε σε αυτή την κοινότητα», πρόσθεσε.

Οι ηγέτες της κοινότητας τονίζουν ότι η έρευνα θα συνεχιστεί σε συνεργασία με το Γραφείο Δικαστικής Έρευνας. Η επικεφαλής του γραφείου Λίζα Λαπόιντ είπε ότι η έρευνα βρίσκεται στο σημείο συλλογής πληροφοριών.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER