Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί καθώς οι επιτήδειοι δεν σταματάνε να βρίσκουν νέους ευρηματικούς τρόπους για να κλέψουν λεφτά από πολίτες μέσω του διαδικτύου.

Μία νέα απάτη στο διαδίκτυο έχει σημάνει τον συναγερμό στους ειδικούς οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες.

Η μεγάλη μάστιγα με τις διαδικτυακές απάτες συνεχίζεται. Μετά τις απάτες με τις νέες κάρτες sim για να υποκλέψουν κωδικούς e-banking στο φως έρχεται μία νέα τακτική που ακολουθούν. Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ολοένα και πιο συχνή και διαδεδομένη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες και επιτυγχάνουν να τους εξαπατούν «αθόρυβα» μέσω του διαδικτύου.

Ένα από τα πολλά θύματα διαδικτυακής απάτης των τελευταίων ημερών μίλησε για την άτυχη εμπειρία της στην κάμερα του Alpha. Η κοπέλα από τα Γιάννενα ανέλυσε πως την «πάτησε» από τα τεχνάσματα των απατεώνων και έχασε το ποσό των 2.700 ευρώ μέσα σε μόλις 15 λεπτά!

Σύμφωνα με την ίδια, έλαβε ένα email το οποίο περιλάμβανε έναν ενεργό σύνδεσμο ενώ ταυτόχρονα έγραφε πως για την διασφάλιση των συναλλαγών της πρέπει να πατήσει στο εν λόγω λινκ. Η ίδια πάτησε στο λινκ και στη συνέχεια έδωσε τους κωδικούς της.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Οι κωδικοί έτσι έφτασαν στα χέρια των απατεώνων οι οποίοι μπήκαν στον λογαριασμό της και της έκλεψαν το ποσό των 2.700 ευρώ. Όπως ισχυρίζεται η ίδια μάλιστα έπαθε σοκ καθώς τα πάντα έγιναν πολύ γρήγορα μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Η κοπέλα δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο θύμα από απάτη στο διαδίκτυο. Μόνο μέσα στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, το ετήσιο κέρδος από διαδικτυακές απάτες ανέρχεται στα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ!

Οι ειδικοί συνιστούν την προσοχή στους ανυποψίαστους πολίτες και σημειώνουν ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν email όπως στο παραπάνω συμβάν. Μάλιστα, με τις γιορτές να είναι κοντά και την ανερχόμενη αυξημένη κινητικότητα στην αγορά προειδοποιούν τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί με τις συναλλαγές τους.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER