Συζητήθηκε, με τη διαδικασία της εκουσίας, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης η υπόθεση της επιμέλειας της 11χρονης Μαρκέλλας που είχε πέσει θύμα απαγωγής πέρσι το καλοκαίρι από 34χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Με εισαγγελική διάταξη, το κοριτσάκι είχε απομακρυνθεί προσωρινά από το οικογενειακό του περιβάλλον το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο και έκτοτε φιλοξενείται σε Δομή Προστασίας Ανηλίκων.

Η μητέρα, η θεία και η γιαγιά της ανήλικης επιθυμούν να επιστρέψει στο σπίτι και γι αυτό προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο καταθέτοντας σχετικό αίτημα που συζητήθηκε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Σε ο,τι αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης επέστρεψε πριν από λίγες εβδομάδες τη δικογραφία στην Ανακρίτρια προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα για πιθανούς συνεργούς της 34χρονης. Η τελευταία παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Η 11χρονη φιλοξενείται από τις 24 Ιουνίου 2020 σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, ύστερα από 10ημερη παραμονή σε νοσοκομείο, ενώ η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διενεργούσε έρευνα για το οικογενειακό της περιβάλλον.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Το μικρότερο αδελφάκι της ανήλικης φιλοξενήθηκε επίσης σε προστατευμένο περιβάλλον εκτός σπιτιού, κάτι που έκριναν σκόπιμο το διάστημα εκείνο οι αρχές.

Όσον αφορά την κατηγορούμενη, η εισαγγελέας τον περασμένο Μάϊο είχε εισηγηθεί να παραπεμφθεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, η κατηγορούμενη χορήγησε ναρκωτικές ουσίες στην ανήλικη και στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά, πριν την αφήσει ελεύθερη ύστερα από δύο 24ωρα παράνομης κράτησης.

Κατά την πολύμηνη έρευνα της Ανακρίτριας δεν προέκυψε η εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση, ούτε βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στην κατοχής της 34χρονης.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER