Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, αρνήθηκε τις φήμες για συμφωνία με τον Mick Schumacher για το 2022.

Ο Γερμανός έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, δεδομένης και της δυναμικότητας της Haas. Μέχρι στιγμής έχει κάνει λίγα λάθη, ενώ είναι ξεκάθαρα ανώτερος από τον teammate του, Nikita Mazepin.

Ωστόσο, επειδή έχει το καθ’ ομολογία πιο αργό μονοθέσιο στο grid, δεν έχει καταφέρει σε κάποιο σημείο να παλέψει για βαθμούς ή να παλέψει επί ίσοις όροις με άλλους οδηγούς.

Όντας μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari, φήμες άρχισαν να βγαίνουν τις προηγούμενες μέρες σχετικά με μια πιθανή μετακίνηση του νεαρού οδηγού από τη Haas στην Alfa Romeo για την επόμενη σεζόν, με τον Bernie Ecclestone να θεωρεί πιθανό πως θα γίνει κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος ο οδηγός αρνήθηκε να διαψεύσει το οτιδήποτε, αλλά ο Frederic Vasseur δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι.

“Είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Vasseur στο GPFans.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

“Συνεργαζόμαστε μαζί τους (με τη Ferrari), έχουμε πάρα πολλούς σερί αγώνες τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες και θεωρώ πως θα κουβεντιάσουμε γι’ αυτό στο τελευταίο μέρος της σεζόν, όχι νωρίτερα”.

“Ίσως γνωρίζει περισσότερα από εμένα”, απάντησε ο Vasseur στις δηλώσεις Ecclestone.

Οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi είναι το δεύτερο μακροβιότερο οδηγικό δίδυμο του grid, πίσω από τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, όντας μαζί από το 2019. Δεν υπάρχει όμως για κάποιον απ’ αυτούς εγγύηση πως θα βρίσκεται του χρόνου στην ομάδα, με κανέναν εκ των δύο να μην έχει ανανεώσει για το 2022.

Ο Vasseur, ο οποίος δήλωσε πως αποτελεί άγνωστο το εάν ο Kimi Raikkonen αποφασίσει να φύγει από τη Formula 1 ή όχι, θέλει να κρατήσει έτσι την κατάσταση, καθώς θεωρεί πως αυτή ωθεί τους οδηγούς στο να αποδώσουν καλύτερα.

“Το να κρατάς το σύστημα υπό πίεση είναι πάντα καλό”, απάντησε.

“Δεν θέλω να δεσμεύομαι για πολύ καιρό, δεν θέλω να λέω ‘ΟΚ παιδιά, μπορείτε να χαλαρώσετε τώρα και τέτοια’. Θα πρέπει να τους έχουμε όλους υπό πίεση”.

“Η F1 έχει να κάνει με την πίεση και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Δεν γνωρίζουμε τί θα μπορούσε να συμβεί γύρω μας, στις μικρές κατηγορίες και στις κορυφαίες θέσεις του grid, και δεν θέλουμε να δεσμευτούμε από σήμερα”.

“Γνωρίζουμε πως το grid θα αρχίσει να διαμορφώνεται από την κορυφή, ο κος Wolff θα πάρει τις αποφάσεις τους και έπειτα ο κος Horner τις δικές του και σε κάποια φάση θα έρθει και η ώρα μας”.

“Δεν βιαζόμαστε να πάρουμε τις αποφάσεις αυτές αλλά τα πράγματα προχωρούν και σίγουρα υπάρχει ερωτηματικό γύρω από τον Kimi, ο Antonio βελτιώνεται όμως”.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER