Οι δωδεκακύλινδροι θεωρούνται ως η κορυφαία έκφραση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και λόγω της απόλυτα ζυγισμένης λειτουργίας τους. Από τους λίγους που εξακολουθούν να βρίσκονται στην παραγωγή αυτός της Ferrari θεωρείται ένα από τα πλέον κλασικά δείγματα και ένας από τους πιο εξελιγμένους και ισχυρoύς.

Στην τελευταία του εκδοχή, που παρουσιάστηκε στην 812 Competizione το σύνολο των 6.500 κυβικών έφτασε την εντυπωσιακή απόδοση των 830 ίππων και των 692 Nm, τιμές που ξεπερνούν ακόμα και αυτές του hypercar της μάρκας, της LaFerrari.

Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα και όπως δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό ο τεχνικός διευθυντής της διάσημης ιταλικής μάρκας Michael Leiters το δυναμικό του V12 δεν έχει ακόμα εξαντληθεί.

Έτσι οι μηχανικοί της Ferrari εξελίσσουν μια ακόμα πιο ισχυρή παραλλαγή του, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κινεί μια ακόμα ειδική έκδοση της 812 αλλά ένα καινούργιο μοντέλο. Το οποίο μπορεί να είναι είτε το νέο hypercar της εταιρείας που θα αποτελέσει το διάδοχο της LaFerrari είτε μοντέλα περιορισμένης παραγωγής αντίστοιχα των Monza SP1 και SP2.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER