Όπως ήταν αναμενόμενο η Honda, μετά το σεντάν παρουσίασε και τη hatchback εκδοχή του νέου Civic που θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από την ερχόμενη άνοιξη. Και μάλιστα ως αποκλειστικά υβριδικό, μιας και θα υιοθετήσει την αντίστοιχη, προηγμένη τεχνολογία e:HeV της ιαπωνικής εταιρείας.

Κατά πάσα πιθανότητα το σύστημα πρόωσης θα είναι καταρχήν αυτό του επίσης νέου HR-V που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό i-VTEC 1.500 κυβικών και δύο ηλεκτροκινητήρες, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 131 ίππους και τα 253 Nm. Άγνωστη είναι η τύχη των turbo των 1.000 και 1.500 κυβικών.

Όπως και στο τετράθυρο έτσι και στο πεντάθυρο Civic οι σχεδιαστές της Honda ακολούθησαν τις πιο απλές γραμμές που χαρακτήριζαν τα Civic των πρώτων γενιών. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως το μικρο-μεσαίο μοντέλο υπάρχει στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας από το 1972 και οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια μονάδες.

 

Έτσι η εμφάνισή του είναι πιο ώριμη από ποτέ και χαρακτηρίζεται από την έντονη κλίση της οροφής. Εδώ η μάσκα είναι διαφορετική και πιο δυναμική σε σχέση με το σεντάν, ενώ όπως και στο τελευταίο οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν μεγαλώσει, για χάρη και της άνεσης των επιβατών.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Το ταμπλό είναι σύγχρονο με μια ελεύθερη οθόνη αφής 7,0 ή 9,0 ιντσών στο κέντρο του και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 7,0 ή 10,20 ιντσών. Από πλευράς εξοπλισμού το παρόν θα δίνουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης και το Honda Sensing των συστημάτων υποβοήθησης.

Το νέο Honda Civic αναμένεται να έχει και πιο δυναμικό χαρακτήρα χάρη και στο πιο άκαμπτο πλαίσιό του, που ταυτόχρονα βελτιώνει και το επίπεδο παθητικής ασφάλειας.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER