Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εκ των οποίων θα εκτίσει τους τέσσερις, καταδικάστηκε σήμερα, Πέμπτη, ο 28χρονος που χαστούκισε δημοσίως τον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 28χρονος Νταμιέν Ταρέλ δήλωσε ότι πρόσκειται στην ακροδεξιά και ότι ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο διότι ο Εμανουέλ Μακρόν «υπερασπίζεται όλα όσα είναι σάπια στη Γαλλία», όπως μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο BFM TV.

«Θεωρώ ότι ο Μακρόν αντιπροσωπεύει πλήρως την σήψη της χώρας μας» είπε ο 28χρονος, ο οποίος φώναξε την μεσαιωνική πολεμική ιαχή «Montjoie, Saint-Denis» καθώς χαστούκιζε προ ημερών τον Γάλλο πρόεδρο.

«Εάν τον είχα προσκαλέσει σε μονομαχία την αυγή, αμφιβάλλω εάν θα είχε απαντήσει» συνέχισε…

Ο 28χρονος ανέφερε ενώπιον ότι είχε σκεφτεί τις ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου να του ρίξει ένα αυγό ή μία τάρτα, ωστόσο σχετικά με το χαστούκι υποστήριξε ότι εκείνη τη στιγμή ενήργησε από παρόρμηση.

Ο ισχυρισμός του δεν έπεισε την εισαγγελία, η οποία τόνισε πως επρόκειτο για «προμελετημένη πράξη βίας».

 

Η μέγιστη ποινή στην οποία θα μπορούσε να καταδικαστεί για προσβολή αξιωματούχου του δημοσίου ήταν τριετής κάθειρξη και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ. Τελικώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, οι 14 με αναστολή.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει χαρακτηρίσει την επίθεση ως μεμονωμένο περιστατικό, τονίζοντας ότι η βία και το μίσος αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία.

«Προφανώς δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε αυτή τη βίαιη ενέργεια» εναντίον του αρχηγού του Κράτους, «επειδή είναι σοβαρή, επειδή κάθε μορφή βίας είναι σοβαρή, και είναι επίσης σοβαρή όταν αγγίζει έναν εκπρόσωπο, έναν θεματοφύλακα δημόσιας αρχής, είτε πρόκειται για δήμαρχο, για βουλευτή, για δημόσιο υπάλληλο είτε για τον πρόεδρο, είχε επισημάνει χθες, Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ.

ImageΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER