«Η εικόνα που θα μου μείνει χαραγμένη είναι το μωρό να είναι πάνω στο κρεβάτι δίπλα στη νεκρή μητέρα του»

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που εισήλθε πρώτος στο σπίτι όπου διαπράχθηκε πριν από κάποιες μέρες το έγκλημα με θύμα την 20χρονη Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Ο λόγος για τον αρχιφύλακα Χρήστο Βαρδίκο, ο οποίος πήρε αμέσως στα χέρια του το μωρό της κοπέλας, προκειμένου να το ηρεμήσει.

Όπως τόνισε, ήταν ξημερώματα όταν δέχτηκαν κλήση για βοήθεια. Έφτασαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν τη γειτόνισσα που είχε μιλήσει με το σύζυγο της Καρολάιν. Ο τρόπος που βρήκαν για να μπουν ήταν από το παράθυρο που ήταν παραβιασμένο. Τότε κάλεσαν και ασθενοφόρο.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι είδαν στην αρχή τον σκύλο κρεμασμένο στην κουπαστή. Τη στιγμή εκείνη κατάλαβαν ότι είχε συμβεί κάτι όχι συνηθισμένο.

Όταν ανέβηκαν στη σοφίτα, ήταν μισάνοιχτη η πόρτα. Εκεί είδαν την Καρολάιν νεκρή, και πάνω στο κρεβάτι το μωρό, το οποίο ακομπούσε πάνω στη μαμά του. Στο σημείο αυτό της περιγραφής ο αστυνομικός δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ακόμα πρόσθεσε πως δίπλα στο κρεβάτι και κάτω ήταν δεμένος ο σύζυγος. Αφού διαπίστωσαν πως η 20χρονη είχε πεθάνει, πήρε το μωρό αγκαλιά, κατέβηκε στο ισόγειο και το έβαλε στο περιπολικό, μέχρι να έρθουν συγγενείς.

«Η εικόνα που θα μου μείνει χαραγμένη είναι το μωρό να είναι πάνω στο κρεβάτι δίπλα στη νεκρή μητέρα του». Όπως λέει έπαιξε ρόλο για αυτόν και το ότι είναι πατέρας (έχει ένα κοριτσάκι 8 ετών).

Η μαρτυρία του αναρτήθηκε στο κανάλι της αστυνομίας, και είναι η 3η της σειράς «Deep Blue» που έχει αρχίσει η ΕΛΑΣ.

Σε αυτήν οι αστυνομικοί καταθέτουν όσα έχουν βιώσει σε περιστατικά όπου χρειάστηκαν διαχείριση πολύ δύσκολων καταστάσεων.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER