Η Mercedes έφερε στο Silverstone τις τελευταίες μεγάλες αναβαθμίσεις της για τη W12, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεχιστεί επιπλέον η εξέλιξη του μονοθεσίου.

Μετά το Αυστριακό Grand Prix, η Mercedes ξεκαθάρισε μέρος της σύγχυσης που υπήρχε γύρω από τα σχέδια της ομάδας για αναβάθμιση της W12 για το υπόλοιπο της σεζόν. Ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της ομάδας δούλεψε για την παράδοση ενός τελικού, μεγάλου πακέτου αναβαθμίσεων πάνω στο φετινό μονοθέσιο.

Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν εν τέλει, με το πακέτο αυτό να έρχεται στο Silverstone και να συμβάλλει στη νίκη που κατέκτησε ο Lewis Hamilton και η οποία τον έφερε ξανά σε θέση διεκδίκησης του τίτλου από τον Max Verstappen, για πρώτη φορά από το Ισπανικό Grand Prix.

Για να φτάσει στη νίκη, ο Βρετανός έπρεπε να υπερκεράσει μάλιστα μια ποινή 10 δευτερολέπτων που του επιβλήθηκε λόγω της σύγκρουσης που είχε με τον Max Verstappen.

Ερωτώμενος εάν οι αναβαθμίσεις του Silverstone είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο CTO της Mercedes, James Allison δήλωσε: “Θα πω ναι, αυτή είναι η απλουστευμένη και άμεση απάντηση”.

“Φέραμε ένα καλό αεροδυναμικό πακέτο στην πίστα, σίγουρα είδαμε βελτίωση στην απόδοσή μας και είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό”.

“Το εάν αυτή η απόδοση ήταν λίγο καλύτερη ή λίγο χειρότερη απ’ ότι περιμέναμε είναι δύσκολο να το πούμε αυτή τη στιγμή επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια να τρέχουμε σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο, πειραματικό περιβάλλον”.

“Δεν τρέχουμε το παλιό και το νέο πακέτο αρκετές φορές κάνοντας back-to-back δοκιμές με φρέσκα ελαστικά κάθε φορά επειδή σε ένα Σαββατοκύριακο απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή”.

“Και πάλι, μπορείς να κάνεις κάποιου είδους σύγκριση επειδή κάνεις μετρήσεις στο μονοθέσιο με όλους τους αισθητήρες και μπορείς να κάνεις συγκρίσεις με προηγούμενα Σαββατοκύριακα και να δεις την πρότερη απόδοση του μονοθεσίου και να τη συγκρίνεις με αυτή που έχεις τώρα”.

“Όλα έδειχναν να λειτουργούν πολύ καλά και εάν δούμε και τα χρονόμετρα, μπορείτε να δείτε πως σχετικά με το υπόλοιπο grid έχουμε προχωρήσει προς τα μπροστά αυτό το Σαββατοκύριακο. Μπορέσαμε να κλείσουμε τη διαφορά με τη Red Bull και είχαμε ως αποτέλεσμα αυτού ένα πιο ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο”.

“Έτσι, επιστρέφουμε από τον αγώνα αυτό στην έδρα μας αρκετά αισιόδοξοι για την αναβάθμιση”.

Ακόμα ο Allison επιβεβαίωσε πως το πακέτο του Silverstone ήταν όντως η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση, με την προσοχή πλέον να στρέφεται κατά πλειοψηφία στην εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022.

Η λέξη-κλειδί που ο Allison τόνισε εδώ ήταν το “κατά πλειοψηφία”, καθώς η Mercedes θα εξακολουθήσει να φέρνει μερικά νέα πράγματα και εξαρτήματα στη W12 υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

“Θα έρθουν επιπλέον αναβαθμίσεις; Ίσως και να έρθουν, εδώ και εκεί”, πρόσθεσε ο Allison.

“Αλλά η κύρια προσπάθεια, από βιομηχανική σκοπιά στο πρόγραμμα εξέλιξης, έγινε με την αναβάθμιση στο Silverstone”.

“Αλλά θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές εδώ και εκεί όπου μπορούμε να δούμε πως μπορούμε να βρούμε αποδοτικά κάποια απόδοση, χωρίς αυτό να αποσπά την προσοχή μας από τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε πλέον με το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER