Ο George Russell επιβεβαίωσε το ότι παραμένει πιστός στη Mercedes, ωστόσο σίγουρα θα σκεφτόταν μια προσφορά της Red Bull εάν αυτή ερχόταν ή και οποιασδήποτε άλλης ομάδας.

Ο Βρετανός αυτή τη στιγμή είναι στην τρίτη και τελευταία του σεζόν με τη Williams, η οποία αποτελεί και την καλύτερή του χρονιά στο άθλημα μέχρι στιγμής.

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι αναμένεται από μεγάλη μερίδα των paddock να αντικαταστήσει τον Valtteri Bottas στη Mercedes το 2022, αν και η γερμανική ομάδα δεν αναμένεται να προβεί σε κάποιες ανακοινώσεις σύντομα.

Πρόσφατα, ο Helmut Marko, επικεφαλής του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull, επιβεβαίωσε πως οι Κόκκινοι Ταύροι θα σκέφτονταν την περίπτωση Russell εάν η Mercedes έκανε την ανατροπή και δεν προχωρούσε με τον νεαρό Βρετανό οδηγό. Με τον Russell να έχει τονίσει πως δεν θέλει να κλείσει καμία πόρτα και καμία σχέση, μια συμφωνία με τη Red Bull δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.

“Είμαι οδηγός της Mercedes και αυτή τη στιγμή παραμένω πιστός στη Mercedes”, δήλωσε στο podcast F1 Nation ο Russell.

“Μου έχουν σταθεί από την πρώτη μέρα και μου έδωσαν όλες τις ευκαιρίες που έχω πάρει. Τους εμπιστεύομαι στο ότι λαμβάνουν υπόψη το τί είναι βέλτιστο για μένα”.

“Αλλά πάντα θέλω να κρατώ τις σχέσεις μου ανοιχτές με όλους. Δεν μου αρέσει ποτέ να κλείνω πόρτες και εάν κάποιος ήθελε να συζητήσουμε τότε ποτέ δεν θα έλεγα όχι”.

“Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και τα πράγματα αλλάζουν αρκετά δραστικά”.

“Δείτε τον Stefano (Domenicali). Ήταν επικεφαλής στη Ferrari και τώρα είναι CEO της Formula 1. Υποθέτω πως 10 χρόνια πριν, ίσως να μην το φανταζόμασταν αυτό”.

Για τον Russell, το σημείο στο οποίο εστιάζει είναι το να σιγουρευτεί πως θα παραμείνει σε κορυφαία φόρμα, τονίζοντας πόσο εύκολο είναι να χάσεις τη θέση σου σε μια Formula 1 που έχει μόνο 20 θέσεις διαθέσιμες”.

“Ποτέ δεν μπορείς να αφεθείς. Αυτό είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Formula 1, έχει μόνο 20 θέσεις στον κόσμο”, πρόσθεσε ο Russell.

“Και αν ξεκινήσεις να χάνεις τη φόρμα σου και τα αποτελέσματα δεν έρχονται και κάπως χάσεις τη θέση σου, τότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα την πάρεις πάλι πίσω”.

“Στο ποδόσφαιρο, εάν χάσεις τη φόρμα σου μπορεί να κάτσεις στον πάγκο για μερικές εβδομάδες αλλά μετά μπορείς να αποδείξεις πάλι το τί μπορείς να κάνεις στην προπόνηση. Ή στο τένις μπορείς να χάσεις τη φόρμα σου και να πέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά αν δουλέψεις μπορείς να ξανανέβεις στο top 10 ή να γίνεις το Νο.1 παγκοσμίως”.

“Στη Formula 1, εάν είσαι 25ος στον κόσμο, δεν θα οδηγήσεις”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER