Εξαιρετικό αποτέλεσμα σημείωσαν και οι δυο Aston Martin στο Γαλλικό GP αφού κατάφεραν να πάρουν βαθμούς και σε αυτό τον αγώνα συνεχίζοντας το καλό σερί. Η στρατηγική τους φάνηκε άκρως αποτελεσματική καθώς η καθυστερημένη είσοδός τους για αλλαγή ελαστικών λειτούργησε με αποτέλεσμα να κερδίσουν πολλές θέσεις στη διάρκεια του αγώνα.

Sebastian Vettel, 9ος

«Νομίζω ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με τη στρατηγική σήμερα [κάνοντας αργά pit stop] και λειτούργησε για εμάς αρκετά καλά και με τα δύο μονοθέσια εντός βαθμών. Δυστυχώς, βγήκα από την πίστα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και έχασα πολύ χρόνο επειδή απλώς πίεσα λίγο πιο σκληρά. Χωρίς αυτό, θα ήμουν πιο κοντά στα μονοθέσια μπροστά και με πιο φρέσκα ελαστικά στο τέλος. Ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει λίγο ψηλότερα αν τα πράγματα ήταν τέλεια. Ήταν δύσκολο να είμαστε συνεπείς σε τέτοιες θυελλώδεις συνθήκες, που ήταν δύσκολο για όλους να κρίνουν. Αλλά κάναμε το καλύτερο και ήταν μια ισχυρή απόδοση από όλη την ομάδα με ανταγωνιστικό ρυθμό αγώνα.»

Lance Stroll, 10ος

«Ήμουν άνετα στο μονοθέσιο και καταφέραμε να έχουμε καλό ρυθμό σήμερα. Η Paul Ricard είναι συνήθως μια πίστα με λίγα προσπεράσματα, αλλά κατάφερα να κάνω όλα τα προσπεράσματά μου στην πίστα. Οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες εκεί έξω επειδή ο άνεμος άλλαζε από γύρο σε γύρο και υπήρχε αρκετή φθορά των ελαστικών σε όλη τη πίστα. Προς το τέλος του αγώνα, πολλοί οδηγοί δυσκολεύονταν με τη πρόσφυση και καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε και να τερματίσουμε στη 10η θέση. Ήταν ένα καλά κερδισμένο αποτέλεσμα και μια καλή στρατηγική που σίγουρα βοήθησε. Το να βάλεις και τα δύο μονοθέσια στους πόντους είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, ειδικά επειδή ξεκινήσαμε από τη 19η θέση. Έχουμε σημειώσει πρόοδο με τον ρυθμό μας, αλλά πρέπει να σημειώσουμε περαιτέρω το Σάββατο για να συνεχίσουμε τη συνεπή παρουσία στους βαθμούς.»ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER