Ο George Russell θα επιστρέψει πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes, για να δοκιμάσει τα ελαστικά 18 ιντσών για το 2022 στο Hungaroring.

Ως μέρος των νέων κανονισμών του 2022, η τωρινή γενιά μονοθεσίων θα δώσει τη θέση της σε μια νέα εκδοχή μονοθεσίων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με βασικό σκοπό να δώσουν καλύτερους αγώνες και να βελτιώσουν την αεροδυναμική τους απόδοση πίσω από προπορευόμενα μονοθέσια.

Μέρος αυτών των αλλαγών είναι και τα νέα ελαστικά που θα προμηθεύει από του χρόνου η Pirelli τις ομάδες, αλλάζοντας τα 13 ιντσών ελαστικά με πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά, 18 ιντσών.

Για να είναι έτοιμα και λειτουργικά τα νέα αυτά ελαστικά, η Pirelli διεξάγει φέτος ανά καιρούς δοκιμές με όλες τις ομάδες. Έτσι, μετά και το Ουγγρικό Grand Prix, ήταν η σειρά της Mercedes να βοηθήσει την Pirelli στην κατανόηση των νέων ελαστικών, με τις δοκιμές να λαμβάνουν χώρα στο Hungaroring, αύριο στις 03/08.

Εικόνα

Πίσω από το τιμόνι της W12 όμως δεν θα βρίσκεται ούτε ο Lewis Hamilton αλλά ούτε και ο Valtteri Bottas, καθώς αναμένεται να οδηγήσει ο George Russell, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια της Mercedes.

Ο Βρετανός έχει κάνει εκ νέου δοκιμές στο παρελθόν με τη Mercedes, ενώ το 2020 έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στο Grand Prix του Sakhir με τα Ασημί Βέλη, αντικαθιστώντας τον Lewis Hamilton που είχε μολυνθεί με την COVID-19.

Δεν θα είναι μόνο η Mercedes όμως η ομάδα που θα κάνει δοκιμές αύριο. Ο νεαρός οδηγός της Sauber και οδηγός στη Formula 2, Theo Pourchaire, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Alfa Romeo για δοκιμές στις 3 και 4 του μήνα.

Επίσης, η McLaren θα βρεθεί για τον ίδιο λόγο στο Hungaroring την Τρίτη και την Τετάρτη, με τους γύρους να μοιράζονται ανάμεσα στους Lando Norris και Daniel Ricciardo.

Οι δοκιμές αυτές για τον Russell έρχονται δύο μόνο μέρες μετά την πρώτη του βαθμολόγηση με τη Williams, έχοντας καταλάβει την 9η θέση (εκκρεμεί η υπόθεση αποκλεισμού του Vettel). Ήταν μάλιστα διπλή βαθμολόγηση για την ομάδα του Grove, δεδομένου ότι και ο Nicholas Latifi βαθμολογήθηκε, τερματίζοντας μάλιστα 8ος.

Οι δοκιμές αυτές θα αποτελέσουν και μια επιπλέον ευκαιρία για τον Russell να προσαρμοστεί στη Mercedes, την ομάδα της και το μονοθέσιό της, δεδομένου ότι όλα συνηγορούν στην ανακοίνωση του νεαρού από την ομάδα του Brackley για παρτενέρ του Lewis Hamilton το 2022.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER