Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ Εθνική: Γι’ αυτό ο Πιτίνο πήρε τον Ρογκαβόπουλο στην 12άδα

Εθνική: Γι’ αυτό ο Πιτίνο πήρε τον Ρογκαβόπουλο στην 12άδα

102

Το ότι ο Ρικ Πιτίνο επέλεξε τον Νίκο Ρογκαβόπουλο για την τελική 12άδα που θα αναχωρήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/6) για τον Καναδά, προκάλεσε έκπληξη.

Όμως ο Πιτίνο είχε ξεκαθαρίσει εδώ και μέρες τόσο… μέσα του όσο και στους συνεργάτες του ότι ο «Ρόγκα» θα ήταν στη 12άδα στην Εθνική. Είναι ο παίκτης τον οποίο πιστεύει πολύ και καθόλου δεν τον ενδιαφέρει το ότι είναι ανενεργός εδώ και μήνες. Ίσα- ίσα που ξεχώρισε το ταλέντο του, το κίνητρο, το νεαρό της ηλικίας του και τις ικανότητές του.

Κακά τα ψέματα. Ο Ρογκαβόπουλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει το ελληνικό μπάσκετ που πέρασε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Στην οποία βέβαια «εμπλέκεται» και ο άμεσος συνεργάτης του Πιτίνο, Ηλίας Παπαθεοδώρου ο οποίος ήταν η βασική αιτία που ο Ρογκαβόπουλος αποχώρησε από την ΑΕΚ. Το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο συνδυαστικά με το ότι τελμάτωνε αγωνιστικά και δεν υπήρχε πλάνο αξιοποίησής του, οδήγησαν στο «διαζύγιο».

Επί της ουσίας η απόφαση του Πιτίνο εκθέτει τον συνεργάτη του, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Σημασία έχει να επιστρέψει στο σωστό δρόμο ένα από τα μεγαλύτερα prospect του ελληνικού μπάσκετ. Επάνω στον οποίο μπορεί να υπολογίζει η Εθνική ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Μπορεί αγωνιστικά και τακτικά να είναι συζητήσιμη η απόφαση του Πιτίνο, που λειτούργησε περισσότερο σαν προπονητής… κολεγίου. Αλλά:

-Δείχνει την πίστη του στον Ρογκαβόπουλο προσδοκώντας την αγωνιστική «έκρηξη» του νεαρού. Κι όταν σε εμπιστεύεται ο Ρικ Πιτίνο, τότε έχεις μεγάλο κίνητρο να δείξεις τι αξίζεις.

-Επαναφέρει τη ψυχολογία στον «Ρόγκα» και ταυτόχρονα «ζεσταίνει» ένα παιδί που στο βωμό του αποτελέσματος (και των βιογραφικών) κόντεψε να «καεί»

-Δείχνει στην Εθνική ομάδα ότι όταν έχεις μπροστά σου το μέλλον, δεν αλλάζεις δρόμο παρά τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί. Οτιδήποτε εκφράζει το μέλλον πρέπει να το ενισχύεις όχι να το απογοητεύεις.

Πέραν τούτου, ο Πιτίνο έχει αποφασίσει (από την αρχή επαναλαμβάνουμε) ότι ο Ρογκαβόπουλος θα έπαιζε στη θέση «2»! Θέλει να τον καθιερώσει εκεί στην Εθνική ομάδα, χρειάζεται το σουτ του και τον ενισχύει ώστε να του το δώσει.

Ακόμα κι αν ο Βασίλης Σπανούλης ήταν παρών στον Καναδά, ο Ρογκαβόπουλος θα ήταν στη 12άδα. Σας το αναφέρουμε για να το ξέρετε.

Το ότι «κόπηκε» ο Λούντζης για να μπει ο Κατσίβελης εντάσσεται ακριβώς στη λογική της παρουσίας του «Ρόγκα»! Ο Λούντζης κάνει περισσότερες δουλειές από τον Κατσίβελη αλλά ο τελευταίος είναι καλύτερος ως χειριστής.

Το αν θα δικαιωθεί ο Πιτίνο, θα το κρίνει το ίδιο το γήπεδο. Πάντως η προσέγγισή του στο να μη χαθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, όπως ο Ρογκαβόπουλος, δεν είναι και τόσο λανθασμένη.

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER