Εκλογές ΕΟΚ: Διμοιρίες της Ελληνικής Αστυνομίας φυλάνε τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας  μετά την ακύρωση των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Εκλογές ΕΟΚ: Αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν έξω από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας αναφορικά με τις εκλογές της ΕΟΚ, που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα (30/5) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε το Σάββατο (29/5) οδήγησε κι επισήμως σε αναβολή των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά.

Δείτε τις εικόνες με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. έξω από την έδρα του Παναθηναϊκού:

Εκλογές ΕΟΚ: Έστειλαν διμοιρίες να φυλάνε τη Λεωφόρο (pics)

Εκλογές ΕΟΚ: Έστειλαν διμοιρίες να φυλάνε τη Λεωφόρο (pics)

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

H «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στη σημερινή της συνεδρίαση και σε ότι αφορά στα θέματα αθλητισμού, αποφάσισε να επιτρέψει τα εξής:

Από 31/05/2021 τη λειτουργία των Γυμναστηρίων με το ήδη εγκεκριμένο σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο (θα υπάρξουν αλλαγές στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων, κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας).

Από 31/05/2021 τη χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ (σε υπαίθριους χώρους) από ερασιτέχνες αθλούμενους με τις προϋποθέσεις, που ισχύουν και για τους αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγου εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

Από 01/06/2021 τις διοργανώσεις εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων) με προϋποθέσεις -μέχρι 300 άτομα ανά μπλοκ εκκίνησης 50 ατόμων, με rapid test ή pcr, ηλεκτρονικές εγγραφές, χωρίς απονομές, χωρίς θεατές, με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό κλπ.

Επιπλέον, σε ότι αφορά στις πάσης φύσεως εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις και εκλογές αιρετών εκπροσώπων, αυτές θα μπορούν να διενεργούνται δια ζώσης -σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρωτόκολλο περί Συνεδρίων- εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν  τα 150.

Στις περιπτώσεις που τα μέλη είναι 150 και άνω, τόσο οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις όσο και οι εκλογές θα διεξάγονται με ψηφιακά μέσα.

Εξαιρούνται μόνο οι εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες έχουν ήδη εκκινήσει με επιστολική ψήφο κι έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Περισσότερα, για τις αθλητικές δραστηριότητες, στις Διευκρινιστικές Οδηγίες της ΓΓΑ, οι οποίες θα εκδοθούν μετά από τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

 

sportime.grΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER