Πολύ θετική ήταν η πρώτη μέρα δοκιμών για την Alpine. Οι δύο οδηγοί βρέθηκαν εντός δεκάδας στο FP2 με τον Ocon να βρίσκεται μάλιστα στην 4η θέση. Από την άλλη, ο Alonso ήταν σταθερά ανταγωνιστικός όπως και στους προηγούμενους αγώνες και φαίνεται να διεκδικεί μία ικανοποιητική θέση για τις κατατακτήριες. Στο FP1 ο Ισπανός βγήκε για λίγο εκτός πίστας πατώντας περισσότερο kerb, αλλά αυτό δεν ικανό να επηρεάσει τη συνέχεια των δοκιμών του.

Esteban Ocon: FP1 11ος, FP2 4ος

«Ήταν μια καλή περίοδος δοκιμών την Παρασκευή συνολικά. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες με τη ζέστη, η οποία πρέπει να είναι ρεκόρ εδώ. Ποτέ δεν έχω δει θερμοκρασίες πάνω από 60C στην καριέρα μου! Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τις ζεστές θερμοκρασίες και η διαχείριση των ελαστικών, των φρένων και του μονοθεσίου είναι μια μεγάλη πρόκληση σε αυτές τις συνθήκες. Η κατανόηση όλων αυτών είναι βασική, αλλά φαίνεται ότι θα είναι πολύ πιο δροσερά αύριο. Σήμερα ήμασταν ανταγωνιστικοί και το μονοθέσιο είχε αρκετά καλή αίσθηση στον έναν γύρο που κάναμε με τη μαλακή γόμα. Είναι ένα θετικό ξεκίνημα για το Σαββατοκύριακο, μου αρέσει να οδηγώ εδώ, αλλά αύριο πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τις κατατακτήριες, οι οποίες γνωρίζουμε ότι είναι μια σημαντική περίοδος σε αυτήν την πίστα».

Fernando Alonso: FP1 6ος, FP2 7ος

«Ήταν μια εντάξει μέρα. Προφανώς το Hungaroring είναι ένας πολύ διαφορετικός τύπος πίστας από το Silverstone και πρέπει πραγματικά να προσαρμοστείς σε αυτές τις στροφές χαμηλής ταχύτητας και στο μέγεθος της δράσης γύρω από έναν γύρο. Δοκιμάσαμε μερικά διαφορετικά πράγματα στο μονοθέσιο, μερικά από τα οποία τα σκεφτήκαμε για αυτές τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη Βουδαπέστη. Δεν έχουμε ακόμα τέλεια ισορροπία, οπότε θα πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά απόψε, αλλά πλησιάζουμε, οπότε συνολικά είναι μια παραγωγική μέρα».
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER