Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΟΚ: Κλήθηκε να καταθέσει στον Εισαγγελέα η καταγγέλλουσα απόπειρα βιασμού!

ΕΟΚ: Κλήθηκε να καταθέσει στον Εισαγγελέα η καταγγέλλουσα απόπειρα βιασμού!

120

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση της καταγγελίας υπαλλήλου της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση από στέλεχος της Ομοσπονδίας καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Η «σκιά» πάνω από την ΕΟΚ μετά την καταγγελία της υπαλλήλου για αχαρακτήριστες πράξεις σε βάρος της, θα διαλυθεί. Κι αυτό γιατί η υπόθεση- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- μπήκε σε μια σειρά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πατρών, η καταγγέλλουσα θα κληθεί μέσα στην εβδομάδα να καταθέσει. Απ’ εκεί και πέρα ακόμα κι ένα… μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει τι θα ακολουθήσει.

Καθώς σίγουρα θα κληθεί να καταθέσει και το πρόσωπο το οποίο καταγγέλλει η υπάλληλος της ΕΟΚ.

Φαίνεται ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας υπόθεσης σκοτεινής που πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Και μέσα από τις εξετάσεις των μαρτύρων και την έρευνα, θα οδηγηθούμε στα τελικά συμπεράσματα. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και πρέπει σύντομα να λυθεί. Διότι, είναι αλήθεια ότι καθυστέρησε αρκετά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2021. Είχε προηγηθεί η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που προφανώς οδήγησε κι άλλες γυναίκες μέσα από τον αθλητισμό να μιλήσουν.

Η υπάλληλος της Ομοσπονδίας απευθύνθηκε αμέσως σε δικηγόρο, τον κ.Απόστολο Λύτρα και του ζήτησε να προχωρήσει την υπόθεση. Μάλιστα ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβασή του έστειλε στον Εισαγγελέα την υπόθεση. Ζητώντας μάλιστα την πλήρη διαλεύκανσή της.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ.Λύτρας επεσήμανε ότι ο φάκελος προωθήθηκε στην Εισαγγελία Πατρών κι ακολούθησε η εξέλιξη που σας αποκαλύπτουμε.

Σε δήλωσή της η καταγγέλλουσα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Χρειάστηκε μεγάλο ψυχικό σθένος για να αποφασίσω να προχωρήσω στην καταγγελία. Από το 2019, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία μου και το τι έζησα από αυτόν τον άνθρωπο, στην εργασία μου, βιώνω μια συστηματική ψυχολογική επίθεση και περιθωριοποίηση, όχι μόνο από τους ιθύνοντες αλλά και από συναδέλφους μου που είναι προσκείμενοι στον συγκεκριμένο άνθρωπο και στην εξουσία που κατέχει, με αποτέλεσμά να βιώνω καθημερινά «mobbing».

Συνάδελφοί μου με χλευάζουν προκλητικά και έρχομαι αντιμέτωπη κάθε μέρα τόσο τον κατηγορούμενο όσο και με μέλη της διοίκησης που κώφευσαν στις καταγγελίες μου. Λόγω της θέσης μου, ψευδώς, δέχομαι πόλεμο ότι διαδίδω στοιχεία της Ομοσπονδίας χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο, προσπαθούν να διαβάλουν ακόμα και στοιχεία της προσωπικότητάς μου, η καθημερινή μου εργασία έχει ελαχιστοποιηθεί και δεν συμμετέχω σε διοργανώσεις.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει απόλυτα βλαπτικές συνέπειες στην ψυχοσύνθεσή μου σε όλα τα επίπεδα. Είναι ασύλληπτο πως από κατήγορος βρίσκεσαι κατηγορούμενη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και ευελπιστώ με την εξέταση της υπόθεσης να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά».

Η θέση που είχε πάρει η Ομοσπονδία

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τότε (Μάρτιος) η ΕΟΚ είχε πάρει θέση επί του θέματος αναφέροντας τα εξής:

«Λίγο πριν από τις εκλογές (σ.σ που ακόμα δεν έχουν γίνει), η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες.

Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕOΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας.

Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER