Αρχική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Κοζάνης – Αποστόλου: Το τοπικό ποδόσφαιρο είναι… «φτωχό», αλλά πλούσιο σε...

ΕΠΣ Κοζάνης – Αποστόλου: Το τοπικό ποδόσφαιρο είναι… «φτωχό», αλλά πλούσιο σε ανθρώπους που το αγαπούν

123

Το ζητούμενο δεν είναι η προσφορά, αλλά η ουσία της προσφοράς. Ειδικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που ένα μεγάλο τμήμα του οικοδομήματος είναι κτισμένο πάνω της (προσφορά).

Σε διαφορετική περίπτωση, όταν δηλαδή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, τότε το οικοδόμημα πέφτει… και οι συνέπειες είναι καταστροφικές

Πάνω σ’ αυτό το πνεύμα, άλλαξε η ΕΠΣ Κοζάνης και μια νέα σελίδα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νομού, γύρισε, με τον Γιάννη Αποστόλου, να είναι ο νέος πρόεδρος.

Όχι και τόσο … «νέος», για τους παλιούς, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης κι ένας άνθρωπος που ήταν πολύ κοντά στα σωματεία.

Άρα, η αλλαγή αυτή, είχε μόνον διαδικαστικό χαρακτήρα. Κατά τα άλλα η επόμενη μέρα, σίγουρα θα είναι διαφορετική και σίγουρα, στόχος όλων, αλλά και του ίδιου του νέου προέδρου, θα είναι η ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των πρωταγωνιστών, αλλά και των ομάδων.

Μια «συνθήκη» που κάποιοι την χαρακτήρισαν ως αναγκαίο… «κακό».

Σεμνός, ταπεινός και κυρίως δημιουργικός ο νέος πρόεδρος της Ένωσης, είναι αλήθεια πως μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει τόσα πολλά, στο ποδόσφαιρο του Νομού, αλλά και εκτός αυτού (Νομού).

Είναι αλήθεια πως από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίζει κάποιος, διαπιστώνει πως εκπέμπει μια δυναμική και μια φρεσκάδα, που σε καθηλώνουν. Αλλά και μια αναγκαία ευγένεια, που είναι προϊόν και προίκα της επαγγελματικής του ιδιότητας και η οποία σε φέρνει ακόμη πιο κοντά και σε κάνει να είσαι επιπλέον άνετος μαζί του.

Και η πρώτη ερώτηση είναι ίσως αυτή που θα ήθελαν όλοι να κάνουν:

-Θεωρείται πως σωστά έγινε η αλλαγή;

-Δεν θέλω να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία και δεν θέλω να κάνω καμία αναφορά στην επιλογή των ίδιων των ομάδων. Εγώ εκείνο που κρατώ είναι μόνον, πως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και με τη ψήφο τους, επέλεξαν το πρόσωπό μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να βοηθήσω ακόμη πιο ενεργά και δημιουργικά την προσπάθειά τους.

-Είστε έτοιμος;

-Σαφέστατα… Πιστεύω πως το τάιμινγκ είναι το καλύτερο. Έχω άλλωστε ενέργεια (γέλια λόγω επαγγέλματος) και θέλω να βοηθήσω ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο και τα παιδιά του τόπου μου, να ευχαριστηθούν το παιχνίδι που τόσο αγαπούν. Ξέρω πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Όμως όπως προείπα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη θετική ενέργεια μέσα μου, αλλά και των συνεργατών μου, η οποία θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και οι οποίοι δεν σας κρύβω είναι υψηλοί και αφορούν κάποιες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε και οι οποίες θα είναι υπέρ των σωματείων και υπέρ του συνολικού καλού.

-Από πού θα ξεκινήσετε; Υπάρχει πρόβλεψη;

-Είναι πολλά εκείνα που πιστεύουμε πως πρέπει να αλλάξουν, ώστε σε ενθέτω χρόνο να φανεί η διαφορά. Άλλωστε γι αυτό αναλάβαμε, για να οδηγήσουμε το καράβι με ασφάλεια πρωτίστως αλλά και να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε η Ένωση της Κοζάνης, να φανεί ακόμη περισσότερο στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι

-Όλοι σας θεωρούν άνθρωπο της προσφοράς. Τι έχετε να πείτε;

-Ότι κάνω, το κάνω επειδή αυτό πρέπει να κάνουν όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα. Το τοπικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες, χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Δεν περισσεύει κανένας. Όποιος έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα που κτίζεται, θα πρέπει να το κάνει, χωρίς να υπολογίζει τίποτε και κυρίως χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Το τοπικό ποδόσφαιρο είναι… «φτωχό», αλλά πλούσιο σε ανθρώπους που το αγαπούν. Και θέλω κύριε Τεριλίδη να σας πω, πως το αγαπούν πολλά εκατομμύρια σε όλον τον πλανήτη. Όμως κανείς δεν θα του προσφέρει κάτι, αν δεν του δοθεί η ευκαιρία. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα μου και είμαι έτοιμος αν χρειαστεί να αλλάξουν κάποια πράγματα προς όφελος του συνόλου και κυρίως της Ένωσης, να το κάνω πολύ ευχαρίστως.

-Πιστεύετε πως κάτι λείπει και πως ήρθε η ώρα που θα το προσθέσετε;

-Όποιος πει πως όλα λειτουργούν υποδειγματικά ή είναι ψεύτης ή υπερβάλει. Πάντα μια Ένωση, έχει ανάγκη από νέες προσθήκες και από νέα λιθαράκια, που θα πρέπει να βάλει. Όταν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος που θα τα προσθέσει, τότε είναι φυσικό, πως θα ανέβει ο χώρος επίπεδο και όλα θα κινηθούν πιο άνετα. Οι ομάδες διαχρονικά και μέσα από την επίπονη αγωνιστική διαδικασία, πάντα έχουν αυτή την ανάγκη κι αν δεν την έχουν, τότε όσοι ηγούνται αυτών των προσπαθειών, και αυτοί είναι οι πρόεδροι των Ενώσεων και οι συνεργάτες τους, τότε επιβάλλεται να το κάνουν και αυτό. Διαβεβαιώνω όλους τους συλλόγους μας, να μας υπολογίζουν. Δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε ότι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά για να κτίσουμε και κυρίως για να δυναμώσουμε το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

-Ποια είναι η εκτίμησή σας για το μητρώο;

-Η κοινή γνώμη των ομάδων είναι διχασμένη. Άλλοι πιστεύουν πως καλώς δημιουργήθηκε, διότι έτσι μπαίνει μια τάξη στην αναρχία που υπήρχε μέχρι σήμερα. Ενώ υπάρχουν και οι αρνητές του, που από τη μεριά τους φωνάζουν πως με τον τρόπο αυτό, χάνεται ο ερασιτεχνισμός που υπήρχε και οι ομάδες μπαίνουν σε ένα κάπως επαγγελματικό επίπεδο. Αναμφίβολα αν υπάρχει ένας ουδέτερος κριτής και θα μπορούσε να καταθέσει την άποψή του, τότε αυτή θα ήταν κάπου στη μέση…

-Τα μανίκια έχουν σηκωθεί και φθάνοντας στο τέλος της ωραίας αυτής της συζήτησης, θα ήθελα ένα τελευταίο σχόλιο, να το κάνετε από μόνος σας…

-Το τελευταίο μου σχόλιο έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα των ρόλων. Εκείνο που θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου και θα προσπαθήσω από τη μεριά μου να κάνω πράξη είναι να ανοίξω την πόρτα της Ένωσης σε όλα τα σωματεία και όλοι μα όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, να έχει πρόσβαση .

Και κυρίως να μπορεί να καταθέτει το πρόβλημα που έχει κι εν συνεχεία να αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επίλυσής του. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που μας έχουν εκλέξει. Και βεβαίως θέλω να ξέρουν, πως όλες οι ομάδες ΚΑΙ αυτές που μας επέλεξαν αλλά ΚΑΙ όσες είχαν άλλη προτίμηση, θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης και της ίδιας απονομής δικαιοσύνης.

Να μην ανησυχεί κανείς. Όμως τους θέλω όλους κοντά μας και όλοι να προσπαθήσουμε για το συνολικό καλό. Πάντως από την όλη κουβέντα που είχα με τον νέο πρόεδρο της Κοζάνης Γιάννη Αποστόλου, εκείνο που μου έμεινε, ήταν κάτι επίσης εξαιρετικό…

Πως ήρθε για να ενώσει τα σωματεία και να παλέψει με κάθε τρόπο, ώστε η Ένωση της οποίας ηγείται σήμερα, να μπει πιο δυνατά στο άθλημα της μπάλας και να μπορέσει να πλασαριστεί μέσα στις πιο δυνατές της κοινότητας.

Είναι ένας τύπος έξυπνος και διορατικός και είναι σίγουρο πως θα πετύχει, διότι ακριβώς έχει θέσει από την πρώτη στιγμή τους δικούς του κανόνες, που είναι ΚΑΙ κανόνες όλων…

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER