Αποστολή Κλουζ Ναπόκα- Τόλης Λελεκίδης

Την Κυριακή 20 Ιουνίου διεξάγεται η 2η και τελευταία ημέρα της πρώτης κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στο Κλουζ Ναπόκα.

Η Εθνική Ομάδα μετά τη διεξαγωγή των 21 αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας βρίσκεται στην 4η θέση με 154 βαθμούς.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας για να πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ του 2023 δεν είναι εύκολη.

Η αποστολή είναι… Φάτε τους Ολλανδούς.

Απομένουν 19 αγωνίσματα για να ολοκληρωθούν τα 40 της διοργάνωσης.

Η Τσεχία παρουσιάζεται πολύ δυνατή τη δεύτερη ημέρα και μπορεί να συγκεντρώσει 140 με 150 βαθμούς και με δεδομένο πως στην πρώτη ημέρα πήρε 160,50, ξεπερνάει τους 300 πόντους και είναι «αγκαλιά» με την άνοδο.

Η Ολλανδία έχει έναν «αέρα» 175 βαθμών από την πρώτη ημέρα, 21 παραπάνω από την Ελλάδα. Το κλειδί είναι στις αποστάσεις που είναι δυνατοί οι «Οράνιε» σε σχέση με τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, οι πρωταθλητές μας να έχουν καλά πλασαρίσματα.

Ίντερ – Μπαρτσελόνα με σούπερ ενισχυμένη απόδοση στον Ντεμπελέ!

Μάλιστα, οι Ολλανδοί με βάση τις επιδόσεις τους ξεκινούν πολύ χαμηλά και μετά από τα επτά πρώτα αγωνίσματα (σφυροβολία Γ, επί κοντώ Α, τριπλούν Α, ύψος Γ, 110μ. εμπόδια Α, 100μ. εμπόδια Γ, δισκοβολία Α) της δεύτερης ημέρας μπορούν να έχουν μαζέψει μόνο 24 βαθμούς.

Όμως στη συνέχεια είναι σε υψηλές θέσεις σε άλλα επτά αγωνίσματα (800μ. Α, 1.500μ. Γ, 3.000μ. στιπλ Α, μήκος Γ, 200μ. Γ, 200μ. Α, σφαιροβολία Γ).

Μπορούν να συγκεντρώσουν 130 βαθμούς και στο σύνολο να φθάσουν τους 305 πόντους.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να φοβάται την Λευκορωσία, που μετά την πρώτη ημέρα βρίσκεται στην 3η θέση με 158β., ενώ έχει αποσπαστεί από τις υπόλοιπες χώρες που λογικά δεν μπορεί να έχουν καλύτερη δεύτερη ημέρα για να καλύψουν τη διαφορά. Φυσικά το σίγουρο είναι πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι στις δύο που θα υποβιβαστούν. Ήδη να θυμίσουμε ότι έπεσε η Ιρλανδία, ενώ μετά την πρώτη ημέρα οι δύο τελευταίες είναι η Ρουμανία με 94β. και η Εσθονία με 79β., που φαίνεται πως θα είναι οι δύο χώρες που του χρόνου θ’ αγωνίζονται στη δεύτερη κατηγορία.

Τώρα σε ότι αφορά την Εθνική Ομάδα θα πρέπει να μαζέψει πάνω από 150 βαθμούς.

Για να συμβεί αυτό πρέπει στην πρώτη τριάδα να είναι- και με βάση τις επιδόσεις και τις δυνατότητές τους- η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία, ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν, η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια, η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 200μ. και η Εθνική ομάδα 4×400μ. Γυναικών. Στις θέσεις 4-6 μπορούν η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια, η Έφη Κολοκυθά στο μήκος, ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό, ο Ανδρέας Δημητράκης στα 3.000μ. και η Εθνική Ομάδα 4×400μ. Ανδρών. Στις θέσεις 7-9 μπορούν ο Ιάσονας Θανόπουλος στη δισκοβολία, η Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία και ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800μ. Και τέλος, ότι καλύτερο για τις θέσεις 10-12 είναι η Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου στα 1.500μ., ο Γιώργος Σταμούλης στα 3.000μ. στιπλ, ο Γιάννης Καριοφύλλης στα 200μ. και η Αναστασία Καρακατσάνη στα 5.000μ.

Φυσικά όποια υπέρβαση θα γίνει θα φέρει και την άνοδο.

Όλα πάντως θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου Αρένα.

Φωτογραφία: Action Foto / Mircea Rosca
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER