Η Πέρες Τζεπτσίρτσιρ ήταν νικήτρια με χρόνο 2:22.39, ενώ στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Άλμπερτ Κορίρ με 2:08.22.

Η Πέρες Τζεπτσίρτσιρ κέρδισε τον μαραθώνιο στη Ν. Υόρκη και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη που την ίδια χρονιά έχει στεφθεί ολυμπιονίκης.

Η Κενυάτισσα δρομέας κάλυψε την απόσταση στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης σε 2:22.39 και έγινε η 3η καλύτερη στην ιστορία του αγώνα.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που αθλήτρια που έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως το πέτυχε η Πέρες Τζεπτσίρτσιρ στο Τόκιο, την ίδια χρονιά κερδίζει και τον major μαραθώνιο στη Νέα Υόρκη.


Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Άλμπερτ Κορίρ με 2:08.22. Έτσι, ο φετινός αγώνας ήταν κενυατική υπόθεση, με το φαβορί τον Αιθίοπα Κενενίσα Μπεκέλε να τερματίζει μόλις στην έκτη θέση με 2:12.52.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Στις γυναίκες τη δεύτερη θέση η Κενυάτισσα Βιόλα Τσεπτού με χρόνο 2:22.43 και την τρίτη θέση η Αμπαμπέλ Γεσανέχ από την Αιθιοπία με 2:22.52.

Στους άνδρες πίσω από τον Κορίρ τερμάτισαν δεύτερος ο Μαροκινός Μοχάμεντ Ελ Αραμπί με 2:09.06 και τρίτος ο Ιταλός Έγιομπ Φανιέλ με 2:09.56.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER