Η Πολιτεία προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση, στηρίζοντας οικονομικά το διεθνές μίτινγκ “Βενιζέλεια-Χανιά” που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Εγκρίθηκε μια σημαντική βοήθεια από το υπουργείο Οικονομικών και στάλθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όμως υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sportime, έθεσε βέτο για τη χρηματοδότηση του διεθνούς μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά». Ο λόγος επειδή τα χρήματα που είχαν εγκριθεί από τη Γ.Γ.Α. θα πήγαιναν στον ιστορικό και κορυφαίο σύλλογο στον Στίβο τον «Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος». Ο λόγος προφανής, επειδή ο νέος γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Στίβου είναι ο πρόεδρος του συλλόγου της Κρήτης, Γιώργος Γιατρουδάκης. Ο παράγοντας από τα Χανιά κατέβηκε στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ με την παράταξη της ΑΚΑΣ. Έτσι, ζητήθηκε να πάνε τα χρήματα της χρηματοδότησης, ύψους 40.000 ευρώ στο άλλο σωματείο που συνδιοργανώνουν το μίτινγκ, τον Κύδωνα Χανίων. Οι υπεύθυνοι έτρεχαν τελευταία στιγμή να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να δοθεί το ποσό. Δεν ξέρουμε ότι θα γινόταν σε περίπτωση που ο διοργανωτής του μίτινγκ, όπως συνηθίζετε ήταν ένας!

Ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού μπορεί να βγάζει νόμους, να θέτει κανόνες, αλλά πρέπει να είναι πάνω από κόμματα, χρώματα κ.λπ. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο σε μια δημοκρατική χώρα, την Ελλάδα και να θέτει βέτο ανάλογα αν κάποιος είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος ή δεν είναι της αρεσκείας του ή οτιδήποτε άλλο. Οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ έγιναν και ο στίβος είναι σε εξέλιξη.

Ν’ αναφέρουμε ότι τα χρήματα υπέγραψε ο αναπληρωτής Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η τελευταία θα προχωρήσει στην έγκριση του ποσού στο μίτινγκ.

Ένας αγώνας που πρέπει να έχει την στήριξη της Πολιτείας, όπως και άλλες προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Τα «Βενιζέλεια-Χανιά» διεξάγονται την Κυριακή και συγκεντρώνουν μεγάλα ονόματα, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου.

Κορίνθιας – Μπόκα Τζούνιορς με σούπερ αποδόσεις και νέα προσφορά* στο Power June!

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, που μόλις την περασμένη Τετάρτη πήδηξε στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα 8,60μ. Στην πόλη της Κρήτης ο πρωταθλητής Ευρώπης φέτος στον κλειστό στο Τόρουν, απειλεί το πανελλήνιο ρεκόρ (8,66μ.) του Λούη Τσάτουμα. Επίσης, μετέχουν και πολλοί άλλοι Έλληνες πρωταθλητές.

sportime.grΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER