Η Alpinestars λέει ότι η αγωνιστική στολή του Fabio Quartararo βρέθηκε να είναι σε “κανονική κατάσταση λειτουργίας” μετά το άνοιγμα της κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής στο Καταλωνικό GP.

Ο αναβάτης της Yamaha τερμάτισε το grand prix με τη στολή ανοιχτή και χωρίς το προστατευτικό του στο στήθος του, με αποτέλεσμα μια ποινή τριών δευτερολέπτων μετά τον αγώνα να τον ρίξει στην έκτη θέση, έχοντας ήδη χάσει την τρίτη θέση με μια ποινή τριών δευτερολέπτων για παραβίαση ορίων πίστας.

Ο Quartararo δεν είχε καμία εξήγηση στο γιατί η δερμάτινη στολή του άνοιξε και είπε ότι ο η Alpinestars εξετάζει το ζήτημα.

Αργότερα είπε ότι θα έπρεπε να είχε δει μαύρη σημαία και έτσι να αποκλειστεί από τον αγώνα για το πρόβλημα της στολής του καθώς «δεν ήταν σωστή» κατάσταση μετά την τραγωδία του Jason Dupasquier.

Οι ισχύοντες κανόνες της FIM σχετικά με τον εξοπλισμό ασφαλείας αναφέρουν: «Ο εξοπλισμός πρέπει να φοριέται, να στερεώνεται σωστά, ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της δράσης στη πίστα.»

Ο κατασκευαστής είπε την Τρίτη ότι μετά από μια πρώτη αξιολόγηση, «όλα τα φερμουάρ και οι σύνδεσμοι να λειτουργούν πλήρως» και είπε ότι όλα τα εξαρτήματα της στολής, συμπεριλαμβανομένου του Tech-Air Airbag System, ήταν άθικτα.

Σε μια δήλωση, η Alpinestars αναφέρει: «Μετά τον αγώνα της Κυριακής στο MotoGP στο Circuit de Barcelona-Catalunya, η Racing Development της Alpinestars ξεκίνησε έρευνα για την ακεραιότητα της αγωνιστικής στολής του Fabio Quartararo.

«Μετά την αρχική ανάλυση μετά τον αγώνα στο φορτηγό της Alpinestars Racing Development που βρίσκεται στο paddock του MotoGP, η ομάδα βρήκε τη στολή να είναι σε κανονική κατάσταση λειτουργίας με όλα τα φερμουάρ και τους συνδετήρες να λειτουργούν πλήρως.

«Επιπλέον, όλα τα εξαρτήματα της στολής, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αερόσακων Tech-Air®, ήταν άθικτα και λειτουργούν πλήρως. Το Tech-Air® Airbag System δεν αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, λειτούργησε όπως αναμενόταν, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση σύγκρουσης.

«Αυτή είναι μόνο μια πρώτη εκτίμηση, η οποία θα διερευνηθεί περαιτέρω μόλις η στολή βρεθεί στο εργαστήριο της Alpinestars στα κεντρικά γραφεία της Alpinestars, διεξάγοντας όλες τις δοκιμές και τις αναλύσεις για να κατανοήσουμε περισσότερα σχετικά με την αιτία του τι συνέβη».

Μετά το συμβάν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP Joan Mir – ο οποίος ήταν πέμπτος στον αγώνα – είπε ότι δεν ένιωθε ότι ο Quartararo θα έπρεπε να τιμωρηθεί για την ολοκλήρωση του αγώνα με τη στολή ανοιχτή, αλλά ένιωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο απέρριψε το προστατευτικό του στο στήθος του θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ποινή.

“Αυτό που βλέπω ως πολύ επικίνδυνο είναι το να ρίξεις την πλακά από το στήθος, είναι πλαστικό και είναι επικίνδυνο, υπάρχουν μοτοσυκλέτες που έρχονται με 200χλμ/ώρα από πίσω”, είπε ο Mir.

“Φυσικά, αυτό τιμωρείται, νομίζω ότι θέτει σε κίνδυνο τους άλλους αναβάτες, έτσι είναι.”

Ο Johann Zarco, ο οποίος ήταν δεύτερος στη Βαρκελώνη, είπε ότι αισθάνθηκε ότι οι ενέργειες του Quartararo θα απαιτούσαν μαύρη σημαία για αποκλεισμό «για την ασφάλειά του».

Ο Marc Marquez της Honda πιστεύει ότι θα ήταν «άδικο» να αποκλειστεί ο Quartararo, αλλά παραδέχεται ότι θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί για λόγους ασφαλείας.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER