Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ Η συγκινητική ομιλία Πιτίνο στα αποδυτήρια και η απάντηση του Καλάθη

Η συγκινητική ομιλία Πιτίνο στα αποδυτήρια και η απάντηση του Καλάθη

84

Με μια συγκινητική ομιλία στα αποδυτήρια ο Ρικ Πιτίνο αποχαιρέτησε τους διεθνείς αφού πρώτα τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που έκαναν όλοι μαζί.

Βεβαίως ο Πιτίνο είχε ανακοινώσει από τη συνέντευξη Τύπου ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στην Εθνική ομάδα. Οι παίκτες χειροκρότησαν το θρυλικό προπονητή ενώ ο Νικ Καλάθης, ως αρχηγός, απάντησε εκ μέρους των παικτών.

«Οταν χάνεις με τόσο μεγάλη διαφορά απογοητεύεσαι. Οταν παίζεις τόσο άσχημα απογοητεύεσαι. Εγώ όμως δεν τελειώνω απογοητευμένος αυτή τη συνεργασία, αλλά πραγματικά περήφανος που σας γνώρισα, που δουλέψαμε μαζί και κάναμε μια τόσο όμορφη προσπάθεια».

Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων είχε χαθεί λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρικ Πιτίνο είχε κάνει σαφές ότι η συνεργασία του με την Εθνική Ελλάδας είχε φτάσει στο τέλος της και στο δείπνο της ομάδας, σηκώθηκε για τον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο οποίος ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένος.

«Είσαστε πραγματική ομάδα. Ηταν αυτό που ήθελα να πετύχουμε και το είδα με χαρά να συμβαίνει. Παλέψατε μαζί, γελάσατε μαζί, στεναχωρηθήκατε μαζί, κάνατε τα πάντα σαν ομάδα. Είσαστε όλοι πολύ καλοί παίκτες, αρχίζοντας από τους δύο αρχηγούς μας και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους. Είσαστε ένα γκρουπ παικτών που έχετε όλοι περιθώρια να γίνεται καλύτεροι.

Πρέπει να σας εξομολογηθώ κάτι. Δεν ξέρω αν τα καταφέρναμε να προκριθούμε αν θα ήμουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το πρόβλημα που είχα αποκομίσει στο γοφό γινόταν ολοένα και χειρότερο και πραγματικά υπέφερα. Ηταν μεγάλο όνειρό μου βέβαια, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια για εσάς έγινε πραγματικά. Για να πάτε εσείς εκεί.

Δεν τα καταφέραμε, αλλά είμαι περήφανος που σας γνώρισα. Δούλεψα με ένα εξαιρετικό επιτελείο ανθρώπων και πάντα θα σας σκέφτομαι ευχάριστα. Τον Αύγουστο μάλιστα, θα είμαι στην Ελλάδα με την ομάδα μου, το Iona για σειρά φιλικών αγώνων. Εκεί πια, που δεν θα είμαι προπονητής σας, εύχομαι να θέλετε να βγούμε να πιούμε καμιά μπύρα», τους είπε εισπράττοντας ένα ζεστό, αυθόρμητο χειροκρότημα από όλους.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο αρχηγός της ομάδας, Νικ Καλάθης. «Θέλω εκ μέρους όλων των παικτών να σε ευχαριστήσουμε κόουτς. Πραγματικά ήταν απόλαυση που δουλέψαμε μαζί σου, μας έκανες όλους καλύτερους παίκτες, ήταν μεγάλη τιμή. Για μένα στα τόσα χρόνια που είμαι στην Εθνική ίσως αυτό ήταν το καλύτερο καλοκαίρι μου. Πραγματικά γίναμε μια ομάδα με όλη τη σημασία. Ηρθαμε εδώ και ξέραμε ότι δεν υπήρχαν προσδοκίες από τους περισσότερους για εμάς. Φτάσαμε όμως τόσο κοντά. Μπορεί να μην τα καταφέραμε, αλλά κι εμείς νιώθουμε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε».

Κάπως έτσι και αφού παραδόθηκε στον κόουτς Πιτίνο ένα αναμνηστικό λάβαρο της ομοσπονδίας με τις υπογραφές όλων των μελών της αποστολής, τελείωσε αυτή η προσπάθεια αλλά και αυτή η συνεργασία.

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER