Στη Lamborghini αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν το πιο επιτυχημένο κορυφαίο μοντέλο της ιστορίας τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ίδιο κάνουν και με τον κλασικό V12 της μάρκας, τουλάχιστον στην κλασική,… ανόθευτη μορφή του όπου η ισχύς που φτάνει και στους τέσσερις τροχούς αποδίδεται από τους 12 κυλίνδρους του και μόνο.

Η Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae λοιπόν θα κατασκευαστεί μόλις 600 φορές, εκ των οποίων τα 350 θα είναι κουπέ και τα 250 ρόουντστερ. Από πλευράς εμφάνισης δανείζεται στοιχεία από την Aventador S και έτσι είναι λιγότερο προκλητική σε σχέση με την SVJ.

Ο κλασικός V12 των 6.500 κυβικών ανεβαίνει μέχρι και τις 8.700 σ.α.λ. και η απόδοσή του φτάνει τους 780 ίππους. Που είναι 40 περισσότεροι σε σχέση με την S και 10 πιο πάνω από την SVJ. Γεγονός που την καθιστά την πιο ισχυρή Aventador.

 

Την ίδια στιγμή το βάρος της είναι αντίστοιχο με αυτό της τελευταίας, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να είναι σχεδόν απίστευτες, καθώς το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δεύτερα και η τελική της ξεπερνά τα 355 χλμ./ ώρα.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Ταυτόχρονα η αεροδυναμική, η ανάρτηση και τα φρένα είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει σήμερα η ιστορική ιταλική εταιρεία, ενώ και το εσωτερικό διαθέτει στοιχεία που έχουν εξελιχθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER