Η Red Bull τελικά χρησιμοποίησε μια διαφορετική πίσω πτέρυγα στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, αλλά δεν το έκανε λόγω των συζητήσεων πέρι διαμαρτυρίας, ανέφερε μια έκθεση.

Η τελευταία ιστορία μεταξύ των δυο ομάδων έχει περιστραφεί γύρω από τις πίσω πτέρυγες. Στη Mercedes δεν αρέσει το πόσο εύκαμπτη είναι η πίσω πτέρυγα της RB16B, ενώ η Red Bull έχει ανταποδώσει τα πυρά για την μπροστινή πτέρυγα της Mercedes.

Νέες δοκιμές θα εισαχθούν από το Γαλλικό Grand Prix, καθώς η FIA φαίνεται πως θα φέρει κάποια σταθερότητα στις πίσω πτέρυγες, αλλά αυτό δημιούργησε ένα άνοιγμα για συζήτηση διαμαρτυρίας στο Baku.

Η Red Bull είχε πει πριν από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ότι δεν θα άλλαζε την πίσω πτέρυγα, αλλά όπως ανέφερε το Motorsport.com φαίνεται ότι το έκαναν.

Η έκθεση τους αναφέρει ότι η Red Bull “επέλεξε να τρέξει στο Baku με μια νέα προσωρινή πτέρυγα σε σχήμα κουταλιού που έδρασε με πολύ πιο φυσιολογικό τρόπο και βοήθησε να αποφευχθεί κάθε διαμάχη.”

Ωστόσο, ενώ το Motorsport.com επιβεβαιώνει ότι η πίσω πτέρυγα έκανε την εμφάνιση της, δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε από τη Red Bull σε μια «ανταγωνιστική» συνεδρία.

Η προσδοκία είναι ότι η πίσω πτέρυγα θα εμφανιστεί ξανά στο Βελγικό Grand Prix τον Αύγουστο.

Το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε μετά το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, η ομάδα του θα αποφασίσει εάν θα διαμαρτυρηθεί για τη Red Bull μόλις τελειώσει ο αγώνας.

“Νομίζω ότι όλο αυτό με την εύκαμπτη πτέρυγα αρχίζει να γίνεται βαρετό για όλους, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου”, είπε στο Autosport πριν από τον αγώνα.

“Υποθέτω ότι θα δούμε. Δεν ξέρω τι ήταν στο μονοθέσιο τους και τι θα έχουν [για τον αγώνα]. Νομίζω ότι θα αποφασίσουμε μετά.”

Προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι η Mercedes σκοπεύει να συνεχίσει τη διαμαρτυρία.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER