Η Williams παραδέχτηκε ότι υπήρξαν σημάδια απογοήτευσης που έχασε την είσοδο στο Q3 του Grand Prix της Στυρίας για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Η παρουσία του George Russell ήταν εξαιρετική φέρνοντας τον στην κορυφή για λίγο στην αρχή του Q1, τερματίζοντας τελικά στο Q2 στην 12η θέση – μόλις 0.091δ πίσω από την Ferrari του Sebastian Vettel, που κατάφερε να φτάσει στην τελευταία περίοδο.

Μετά από μία απογοητευτική χρονιά το 2019 όπου η Williams πάλευε συστηματικά στις τελευταίες θέσεις των ομάδων, ο επικεφαλής του κινητήρα Dave Robson δήλωσε ότι η ομάδα δεν μπορούσε παρά να νιώθει ενοχλημένη καθώς ήταν τόσο κοντά στην είσοδο του Q3.

“Εμείς ουσιαστικά είπαμε στο pit wall κατά την διάρκεια του Q2, ναι, πρέπει να μπούμε στο Q3,” δήλωσε ο Robson.

“Αυτός είναι προφανώς ο στόχος, αλλά δεν θέλουμε να ξεχάσουμε το γεγονός ότι αγωνιζόμασταν για την 11η, 12η ή 13η θέση, η οποία είναι πραγματικά πολύτιμη για αύριο. Οπότε ναι, είναι απογοητευτικό να χάνεις για ένα τόσο μικρό περιθώριο.

“Αλλά πιστεύω ότι εάν κοιτάξουμε πίσω, και θα το κάνουμε σωστά στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, νομίζω κάνουμε πραγματικά ότι μπορούμε.

“Ο Russell είχε πολύ καλή θέση στην πίστα, και ενεργοποιήσαμε τον κινητήρα την κατάλληλη στιγμή, καθώς δεν μπορούμε να τρέξουμε την λειτουργία μέγιστης ισχύος σε κάθε γύρο καθώς η μπαταρία εξαντλείται, οπότε νομίζω ότι αυτό έγινε σωστά.

“Σε αυτές τις συνθήκες όμως, είμαι σίγουρος ότι ο Russell γνωρίζει που θα μπορούσε να βρει λίγο χρόνο και είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο καλύτεροι με τα ελαστικά. Έτσι αυτό είναι απογοητευτικό, αλλά γενικά νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά με ότι είχαμε.”

Ο Russell ήταν πανευτυχής με την παρουσία του στην βροχή, και είπε ότι το να φτάσεις στο Q2 και πολύ κοντά στο Q3 μετά τις δυσκολίες του περασμένου έτους ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που πίστευε ότι θα μπορούσε να βρεθεί το σαββατοκύριακο.

“Πάνω από το φεγγάρι,” δήλωσε για την προσπάθεια του. “Με τίποτα δεν το περίμενα αυτό. Θα ήμασταν ικανοποιημένοι μόνο με το Q2 και, εάν μου πείτε πριν το σαββατοκύριακο ότι θα ήμασταν μόλις ένα δέκατο μακριά από το Q3, δεν θα το πίστευα.

“Ήταν πολύ ευχάριστα εκεί έξω. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με όλα τα παιδιά. Δεν είναι ο πραγματικός μας ρυθμός αλλά για όλη την σκληρή δουλειά, των μηχανικών και των τεχνικών, που έρχονται κάθε εβδομάδα για να πάρουν αυτό το αποτέλεσμα, είναι μία πραγματική ώθηση για όλους μας.”ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER