Ο Lando Norris αποκάλυψε ότι θα του άρεσε να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε αγώνες εκτός της Formula 1 στο μέλλον.

Ο οδηγός της McLaren είναι ένας από τους καλύτερους οδηγού της σεζόν μέχρι στιγμής, με δύο podium στο ενεργητικό του και την 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, μπροστά από τους Sergio Perez και Valtteri Bottas.

Ο Norris υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη McLaren και ο CEO της ομάδας Zak Brown έχει υιοθετήσει μια ελεύθερη στάση στο να επιτρέπει στους οδηγούς του να οδηγούν σε διαφορετικά πρωταθλήματα. Ο Fernando Alonso ξεκίνησε να αγωνίζεται στο “Indianapolis 500” το 2017, ο Brown προσέφερε την ευκαιρία στον Ricciardo να χρησιμοποιεί το NASCAR Chevrolet Wrangler του Dale Earnhardt Sr. 1984 κάθε φορά που θα ανεβαίνει στο podium και επίσης θέλει να κρατήσει την υπόσχεση του στον οδηγό του IndyCar Patricio O’Ward, να συμμετάσχει στο τεστ των νέων οδηγών F1 στο Abu Dhabi στο τέλος της σεζόν.

Ο Norris ωστόσο λέει ότι θα απολάμβανε την εμπειρία να οδηγήσει κι άλλα αυτοκίνητα αλλά μόνο όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή.

“Καλή ερώτηση. Δεν πρόκειται να πω πολλά”, είπε ο Norris όταν ρωτήθηκε αν το νέο του συμβόλαιο με την McLaren περιλαμβάνει αγώνες εκτός F1 όπως το Indy 500 ή το Le Mans 24 Hours. “Είναι σίγουρα κάτι που θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή στην καριέρα μου. Δεν πρόκειται να είναι φέτος ή πιθανώς την επόμενη χρονιά, επειδή έχω εστιάσει φέτος στην F1 και με το COVID δεν θα ήταν εφικτό να κάνω κι άλλα πράγματα παράλληλα, ούτε όμως και τον επόμενο χρόνο με τους νέους κανόνες που θα χρειαστεί να αφιερώνω χρόνο στην ομάδα και να επικεντρώνομαι σε ένα πράγμα τη φορά”.

“Διότι αν δεν κάνεις καλή δουλειά, δεν κάνεις ότι μπορείς για να μεγιστοποιήσεις έναν στόχο. Σίγουρα όμως υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα να κάνω και νομίζω ότι και ο Zak έχει την ίδια γνώμη.”

Ο Norris έχει αγωνιστεί εκτός μονοθεσίου της McLaren, μαζί με τον Alonso και τον Phil Hanson στο Daytona 24 Hours το 2018, ενώ ήταν και ο δοκιμαστής της ομάδας αγωνιζόμενος παράλληλα στη Formula 2. Με το να εξασκείται σε αγώνες simulator (εξομοιωτή αγώνων) μαζί με άλλους οδηγούς, έχει αποκομίσει αρκετή εμπειρία διαφορετικών αγώνων.

Ο Norris διευκρίνισε ότι η βασική δουλειά του παραμένει η Formula 1 και η McLaren άλλα είναι ανοιχτός στο να δοκιμάσει επίσης νέα πράγματα.

“Θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερους αγώνες όπως το οι 24h της Daytona. Θα ήθελα να κάνω περισσότερους 24ωρους αγώνες αντοχής, ή 12ωρους αγώνες” πρόσθεσε. “Διασκέδασα πολύ κάνοντας τέτοιου είδους πράγματα κάτι που σίγουρα το έχω στο μυαλό μου για το μέλλον.”
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER