Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ Ιωνικός Νίκαιας: Αίτημα για συμμετοχή στο BCL!

Ιωνικός Νίκαιας: Αίτημα για συμμετοχή στο BCL!

122

Ο Ιωνικός Νίκαιας θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από 37 χρόνια κι αυτό δείχνει το όραμα των ανθρώπων της ιστορικής ομάδας.

Ο Ιωνικός Νίκαιας δεν επέστρεψε απλώς αλλά έχει βάλει πλώρη για ψηλότερα μέσα από μικρούς στόχους που θέλει να κατακτά. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η ομάδα της Νίκαιας έστειλε αίτημα για συμμετοχή στα προκριματικά του BCL!

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη και το βέβαιο είναι ότι για να κάνουν το αίτημα οι άνθρωποι της ομάδας, σίγουρα έχουν συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα. Ο Ιωνικός πέρα από την επιστροφή και την καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία, έχει πετύχει και κάτι άλλο: Να είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα, που δε χρωστάει σε κανέναν κι αποτελεί ελκυστικό προορισμό. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ήταν η πρώτη ΚΑΕ που έστειλε στον ΕΣΑΚΕ συμπληρωμένο το φάκελο για την αδειοδότηση ενόψει της Basket League της νέας περιόδου.

Στη Νίκαια υπολόγισαν ότι το project που έχουν μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα αν οι νεαροί/εξελίξιμοι παίκτες έχουν επιπλέον αγώνες κι εμπειρίες από ευρωπαϊκή συμμετοχή. Δε γνωρίζουμε ακόμα αν θα γίνει αποδεκτό το αίτημα από το BCL αλλά από πλευράς Ιωνικού δεν έγινε για να… γίνει. Είναι πανέτοιμοι, έχουν υπολογίσει τα πάντα, έχουν λύσει όλα τα πιθανά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν και περιμένουν.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ιωνικός έχει δύο συμμετοχές στο Κύπελλο Κόρατς (1979-80 με την ελβετική Νιόν και 1984-85 με την ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ) με συνολικό απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες.

Θα είχε συμμετάσχει και νωρίτερα στο Κόρατς, όταν την περίοδο 1977-78 κατέλαβε την 5η θέση της τελικής βαθμολογίας. Φστόσο τιμωρήθηκε από την Ε.Ο.Κ. με αφαίρεση βαθμών λόγω επεισοδίων με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του το Μαρούσι.

Πρόκειται ασφαλώς για μια ιστορική επιστροφή του Ιωνικού που πιστώνεται στον Βαγγέλη Τσάπα και τους συνεργάτες του που έχουν πλάνο κι όραμα για την ομάδα. Που διαθέτει ιστορία και ισχυρό brand name.

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER