Καιρός: Ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να σαρώσει ολόκληρη την Ελλάδα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμα και για 45 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός αναμένεται να… τρελαθεί, καθώς μετά το κύμα «δροσιάς», ισχυρός καύσωνας θα σαρώσει όλη την Ελλάδα.

Τα προγνωστικά κάνουν λόγο ακόμα και για 45 βαθμούς κελσίου, ένα σπάνιο δηλαδή φαινόμενο, αλλά όχι και πρωτόγνωρο.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 28 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου η χώρα θα επηρεαστεί από την αφρικάνικη ζέστη που θα είναι παρατεταμένη. Όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου η θερμοκρασία θα ξεκινάει από τους 38 βαθμούς, ενώ σταδιακά θα ανεβαίνει και ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές την Δευτέρα (2/8) θα ξεπεράσει και τους 41 βαθμούς, κυρίως σε νοτιότερες περιοχές.

Παράλληλα και ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως ο υδράργυρος θα φτάσει τους 44 βαθμούς κελσίου, με τον καύσωνα να έχει διάρκεια για δέκα περίπου ημέρες.

Η αρχή θα γίνει από την Τρίτη (27/7) που στα Δυτικά θα αγγίξει τους 40 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τους 37-38°C και τοπικά 39°C.

Στην Αττική η θερμοκρασία την Τρίτη θα φτάσει στους 37°C και την Τετάρτη στους 38°C.

Την Πέμπτη οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Σε ανάρτηση του ο μετεωρολόγος, δίνει κάποιες σημαντικές συμβουλές. Όπως τονίζει, χρειάζεται προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ιδιαίτερα προσεκτικοί να είναι όλοι, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER