Ο καιρός παραμένει άστατος και σήμερα η Ελλάδα έχει καλυφθεί σχεδόν ολόκληρη από μια πυκνή ομίχλη!

ΚαιρόςΠολλά είναι τα ερωτήματα για τις επόμενες ημέρες αναφορικά με την θερμοκρασία που θα επικρατήσει, τη στιγμή που σήμερα, σχεδόν όλη η Ελλάδα έχει καλυφθεί από πυκνή ομίχλη.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της χώρας, από την Πάτρα ως της Θεσσαλονίκη, ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα με μια ομίχλη που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Όπως είχε προειδοποιήσει και η ΕΜΥ, στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας σχηματίστηκαν ομίχλες με αποτέλεσμα τις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η ομίχλη, είναι ο Βόλος, που από το πρωί έχει «εξαφανιστεί», με το φαινόμενο αυτό να γίνεται αισθητό μετά τις 05:30, ακόμα και στο κέντρο της πόλης που έχει κάνει αόρατο το λιμάνι, με την ορατότητα να μην ξεπερνά τα 15 μέτρα.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Ακόμη, οι πάνω όροφοι των πολυκατοικιών δεν φαίνονται καν με γυμνό μάτι, ενώ τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί στη κυκλοφορία της πόλης, η οποία και γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς κυρίως προς τον θεσσαλικό κάμπο και με κατεύθυνση προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα όμως και στη Κομοτηνή, εκεί που η Ροδόπη είναι «χαμένη» στην ομίχλη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς και σήμερα Δευτέρα η ορατότητα είναι τοπικά περιορισμένη.

Προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους φαίνεται πως δεν έχουν δημιουργηθεί όπως στη Μαγνησία, όμως, οι Αρχές, συνιστούν στους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς που κινούνται εντός και εκτός πόλης να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Καιρός: Ομίχλη κάλυψε σχεδόν όλη την Ελλάδα- Από την Πάτρα ως τη Θεσσαλονίκη!

Αντιμέτωπη με την ισχυρή ομίχλη είναι και η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, καθώς τα πάντα έχουν καλυφθεί σε τέτοιο βαθμό που η ορατότητα δεν είναι ιδιαιτέρως εφικτή ακόμη και σε κοντινές αποστάσεις.

Το φαινόμενο αυτό, κατά τα λεγόμενα του γνωστού μετεωρολόγου, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, δημιουργήθηκε εξαιτίας του αυξημένου ποσοστού υγρασίας που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ώρες σε συνδυασμό με την απουσία νεφών που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα άπνοια.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER