Με την παρουσία του Kubica στη θέση του Raikkonen ξεκίνησαν οι δοκιμές της Παρασκευής για τις Alfa Romeo. Οι λίγοι γύροι που έκανε ο πρώην οδηγός προσέφεραν σημαντικές πληροφορίες στην ομάδα, όχι όμως και μια καλή θέση. Επιστρέφοντας ο Raikkonen στο FP2 δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό που είχε ο teammate του με αποτέλεσμα να καταλήξει 14ος. Ο Ιταλός ήταν αυτός που εντυπωσίασε καθώς και στις δύο περιόδους ήταν εντός δεκάδας.

Κimi Raikkonen FP2 14ος

«Ήμουν σε θέση να κάνω καλή δουλειά το απόγευμα και το μονοθέσιο δεν ήταν πολύ κακό: φυσικά, μπορείς πάντα να βελτιώσεις, αλλά σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε για  αύριο. Η κίνηση είναι ένα ζήτημα σε αυτή τη μικρή πίστα και το έκανε αρκετά δύσκολο σήμερα: στο qualifying, θα είναι σημαντικό να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή. Θα δούμε τι θα κάνει ο καιρός αύριο: σε κάθε περίπτωση, ειδικά σε έναν τόσο σύντομο γύρο, θα πρέπει να τα συνδυάσουμε όλα, καθώς κάθε μικρό λάθος έχει σημασία.»

Robert Kubica FP1 19ος

«Είναι πάντα υπέροχο να επιστρέφεις σε ένα μονοθέσιο F1, αν και σήμερα δεν ήταν η πιο ομαλή μέρα. Έχω αγωνιστεί σε άλλες κατηγορίες από τότε που οδήγησα για τελευταία φορά την C41 στη Βαρκελώνη και δεν είναι εύκολο να αποκτήσεις την αίσθηση όταν έχεις μόνο λίγους γύρους για να συμβαδίσεις. Ωστόσο, απόλαυσα την ευκαιρία και ελπίζω ότι έφερα στην ομάδα μερικά χρήσιμα δεδομένα. Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε πόσο έχει βελτιωθεί το μονοθέσιο από την τελευταία φορά που το οδήγησα, καθώς δοκιμάζουμε πάντα διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά το γενικό συναίσθημα είναι θετικό: η ομάδα τα πηγαίνει καλά τελευταία και μπορείτε να νιώσετε την αυτοπεποίθηση που χτίζεται. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε στη μάχη αν κάνουμε μια καλή δουλειά, οπότε πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το πακέτο μας και τυχόν ευκαιρίες.»

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Antonio Giovinazzi FP1 9ος, FP2 10ος

«Ήταν μια καλή Παρασκευή σήμερα, η ισορροπία του μονοθεσίου ήταν καλή από τους πρώτους γύρους στο FP1, οπότε έχουμε μία καλή βάση για να συνεχίσουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με την ημέρα, αλλά ξέρουμε επίσης ότι αύριο θα είναι πιο δύσκολα: πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε απόψε, να βρούμε ταχύτητα σε λίγες, μικρές λεπτομέρειες και ελπίζουμε να έχουμε το ίδιο θετικό συναίσθημα όταν βγαίνουμε στο FP3. Το να ολοκληρώσεις έναν γύρο εδώ είναι μια πρόκληση, η κίνηση και τα όρια της πίστας θα είναι βασικά θέματα για το qualifying: αλλά αν τα κάνουμε όλα, μπορούμε να έχουμε και ένα καλό Σάββατο.»ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER