Ο Helmut Marko δήλωσε πως, αν και αναμένει η Mercedes να σφραγίσει τη συμφωνία της με τον George Russell, στη Red Bull θα σκεφτόντουσαν την προσέλκυση του νεαρού Βρετανού στην ομάδα τους.

Με τον οδηγό της Williams να έχει εντυπωσιάσει, οδηγώντας ένα μονοθέσιο μακριά από τις ανταγωνιστικές θέσεις, πολλές είναι οι σειρήνες που ηχούν για τον νεαρό Βρετανό, ώστε το 2022 να βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Mercedes, στην οποία ανήκει και ο οδηγός.

Εάν ο Toto Wolff δεν επιλέξει εν τέλει να προωθήσει τον νεαρό οδηγό της ομάδας, αναμένεται να είναι ελεύθερος στην αγορά των οδηγών. Δεδομένων μάλιστα των εμφανίσεών του, ο Marko δήλωσε πως η Red Bull σίγουρα θα ενδιαφερόταν για τον Russell.

“Ο Russell είναι σίγουρα μια περίπτωση που αξίζει να λάβουμε υπόψιν με τις εμφανίσεις που έχει αυτό τον καιρό με τη Williams”, δήλωσε ο Αυστριακός στο motorsport-total.com.

Βέβαια, ο Marko πρόσθεσε πως θα του προκαλούσε μεγάλη έκπληξη το να μην συμφωνήσει εν τέλει η Mercedes με τον Russell, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί τη Mercedes να κάνει ένα τέτοιο λάθος και να αφήσει στο περιθώριο τον Russell.

“Αυτό είναι τόσο ουτοπικό. Εάν τον αφήσει η Mercedes, αυτό θα ήταν τόσο σκάρτη κίνηση που ειλικρινά δεν μπορώ να τη φανταστώ”, πρόσθεσε ο Marko.

Τον τελευταίο καιρό, δείχνει όλο και πιο πιθανό το σενάριο αντικατάστασης του Bottas από τον Russell για το 2022 και έπειτα, δημιουργώντας ένα Βρετανικό οδηγικό δίδυμο, μαζί με τον Lewis Hamilton. Έχουν ανά καιρούς βγει μάλιστα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για κατ’ αρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Dr. Marko είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο καλά δικτυωμένα άτομα στα paddock της F1. Με βάση τις πληροφορίες που έχει λάβει, δήλωσε πως όντως τα πράγματα έχουν έτσι.

“Εάν έχω πληροφορηθεί σωστά, τότε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”, σχολίασε ο Marko όταν ρωτήθηκε για το εάν η Red Bull θα έκανε κίνηση για τον οδηγό εάν η Mercedes δεν ενδιαφερόταν εν τέλει.

Εάν ο Russell εν τέλει συμφωνήσει, είναι εγγυημένο πως θα μοιραστεί τα γκαράζ της Mercedes με τον Lewis Hamilton, μιας και πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε επέκταση της συμφωνίας του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Mercedes για δύο ακόμα χρόνια.

Μπορεί να δείχνει σαν ένα δύσκολο επίτευγμα να τα βάλει κάποιος με έναν επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, ωστόσο ο Russell σίγουρα θέλει να προσπαθήσει.

“Όλοι θέλουν να τα βάλουν με τον καλύτερο οδηγό”, δήλωσε ο Russell σε συνέντευξή του με το AutoCar.

“Όλοι πιστεύουν στον εαυτό τους, αλλά για μένα, θα μου άρεσε πολύ αυτή η πρόκληση επειδή η πίεση θα έφευγε από πάνω μου και θα ήμουν μέσα σε ένα win-win σενάριο”.

“Θα υιοθετούσα αυτή τη νοοτροπία εάν ποτέ βρισκόμουν στη θέση να τα βάλω με έναν από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις, το οποίο θεωρώ πως είναι εξαιρετικό”.

“Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Segio Perez αυτή τη στιγμή. Δεν έχει πίεση επειδή δεν έχει τίποτα να χάσει. Έτσι, βγαίνεις στην πίστα και το διασκεδάζεις και τους δείχνεις τί μπορείς να κάνεις”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER