Τα στοιχεία για την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ είναι αμείλικτα και φανερώνουν ότι το μπάσκετ θα παραμείνει βαρέλι δίχως πυθμένα με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η έρευνα που παρουσίασε η ισπανική ιστοσελίδα encestando.es σχετικά με τις απώλειες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ προκαλεί ανατριχίλα.

Η Μπαρτσελόνα φέτος θα έχει απώλειες κοντά στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Η Ρεάλ θα έχει κάτι λιγότερο αλλά και πάλι υψηλό νούμερο: Περίπου 26 εκατομμύρια! Τα 2 εκατομμύρια κάνουν μικρότερο τον αριθμό αλλά διατηρούν τεράστια τη ζημιά.

Όμως μέσα στην ίδια έρευνα όπου παρουσιάζεται η τελευταία τετραετία βλέπουν ακόμα πιο ανατριχιαστικά αποτελέσματα: Παραπάνω από 200 εκατομμύρια υπολογίζεται η οικονομική ζημιά και των δύο μαζί συνολικά.

Ας δούμε ξεχωριστά κάθε περίπτωση.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πως αναλύονται τα έσοδα; Τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από εμπορικές συμφωνίες και χορηγίες ενώ περίπου 2,3 εκατομμύρια υπολογίζονται από τα εισιτήρια (διαρκείας και μεμονωμένα). Τα τηλεοπτικά έσοδα της Μπαρτσελόνα είναι κάτω από τα 4 εκατομμύρια οπότε υπολογίζονται κοντά στα 14 εκ. τα έσοδα από την ομάδα μπάσκετ.

Το αγωνιστικό μπάτζετ (αυτό δηλαδή που αφορά αποκλειστικά τους μισθούς των παικτών) υπολογίζεται φέτος κοντά στα 35 εκατομμύρια. Υπάρχουν πολλά συμβόλαια που… κορυφώνονται αν και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα ισχυρίζονται ότι θα μπορεί να μειωθεί αυτό, κατόπιν πιθανών διαπραγματεύσεων με τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νίκολα Μίροτιτς.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Στα έσοδα της Ρεάλ Μαδρίτης υπολογίζονται περίπου 4 εκατομμύρια από τα εισιτήρια της σεζόν (διαρκείας και μεμονωμένα), 3,5 εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά και 7,3 εκατομμύρια από χορηγίες κι εμπορικές συμφωνίες. Τα έσοδα είναι λίγο παραπάνω απ’ αυτά της Μπαρτσελόνα.

Συνολικά, την τελευταία τετραετία (αν δούμε τα στοιχεία της encestando.es) οι δύο ομάδες έχουν χάσει πάρα πολλά εκατομμύρια. Και συγκεκριμένα 106,75 εκατομμύρια είναι στο διάστημα αυτό οι απώλειες της Μπαρτσελόνα και  97,57 εκατομμύρια της  Ρεάλ Μαδρίτης. Δηλαδή συνολικά οι δύο ομάδες έχουν χάσει παραπάνω από 200 εκατομμύρια (συνολικά 204, 32 εκ.) την τελευταία τετραετία

Ομολογουμένως τα στοιχεία αυτά προκαλούν έντονο προβληματισμό. Και δεν έχει σημασία αν εξαργυρώνονται με ευρωπαϊκά τρόπαια αλλά σίγουρα οδηγούν στο μονόδρομο ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να σταματήσουμε να μιλάμε για ζημιές.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER