Ένοπλοι εισέβαλαν σε κοιτώνα σχολείου στην Πολιτεία Καντούνα της Νιγηρίας και απήγαγαν 140 μαθητές, πιθανότατα για να τους ανταλλάξουν για λύτρα.

Συνολικά 165 μαθητές λυκείου κοιμούνταν στον κοιτώνα του σχολείου Μπέθελ, στην κοινότητα Τσικούν, όταν οι ένοπλοι «σκαρφάλωσαν στα κιγκλιδώματα για να μπουν» στο κτίριο, ανέφερε ο καθηγητής Εμάνουελ Πολ.

Οι δράστες πήραν μαζί τους 140 παιδιά, αλλά τα 25 κατάφεραν να διαφύγουν.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που σημειώνεται στην Καντούνα σε ισάριθμες ημέρες.

Την Κυριακή απήχθησαν τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι από νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ τοπικές πηγές έκαναν λόγο για 15 απαχθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο νοσηλεύτριες μαζί με τα μωρά τους.

Επίσης το βράδυ της Κυριακής επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε γειτονικές κοινότητες, όπως ανέφερε ο αρμόδιος για θέματα ασφαλείας της τοπικής κυβέρνησης, Σάμιουελ Αρούαν.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους εξελίσσονται σε μάστιγα τους τελευταίους μήνες στη βόρεια Νιγηρία.

Οι δράστες, τους οποίους οι αρχές τους αποκαλούν συνήθως «ληστές», τρομοκρατούν τον πληθυσμό, επιτίθενται σε χωριά, κλέβουν τα ζώα και αρπάζουν ομήρους, ζητώντας λύτρα.

Δρουν κυρίως από βάσεις στη ζούγκλα του Ρούγκου, που εκτείνεται στις πολιτείες Ζαμφάρα, Κατσίνα και Καντούνα, αλλά και στον γειτονικό Νίγηρα. Από τον Δεκέμβριο έχουν απαχθεί περισσότερα από 1.000 παιδιά, έφηβοι και σπουδαστές και ορισμένοι παραμένουν ακόμη στα χέρια των απαγωγέων τους.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER