Αρχική ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ Ντροπή! Διαλύεται το ταρτάν στο στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Ντροπή! Διαλύεται το ταρτάν στο στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο

117

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η ανακατασκευή του σταδίου «Ελευθερίας» στο Ηράκλειο Κρήτης και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Εκείνη την εποχή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε, ανέφερε μεταξύ άλλων με μήνυμά του στα social media: «Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά: Αυτές απομένουν, αφού ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του ταρτάν…». Και κατέληγε: «Πλήρως ανακαινισμένο «στολίδι», θα διεκδικεί για να φιλοξενεί & μεγάλες διοργανώσεις». Μόνο που η αντικατάσταση του ταρτάν, μόλις οκτώ μήνες μετά, έχει μετατραπεί σε φιάσκο! Και το «στολίδι» σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει διοργανώσεις, αλλά ακόμη και η καθημερινή προπόνηση των αθλητών εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Φουσκώματα, σκισίματα, κακοτεχνίες. Πρόκειται άραγε για αστοχία υλικού; Ή λόγω του ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν Σεπτέμβριο; Όπως και να έχει, είναι κρίμα να γίνεται μια προσπάθεια και να έχει τέτοια κατάληξη. Πολύ σωστά ο υφυπουργός Αθλητισμού έγραψε τα παραπάνω, στην περίπτωση όμως που το έργο είχε παραδοθεί άρτιο. Δυστυχώς η κατάσταση είναι διαφορετική και το βίωσαν πολλοί Έλληνες πρωταθλητές και προπονητές που είχαν πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του και έφυγαν απογοητευμένοι. Το ταρτάν, ειδικά μετά 200μ. και ως τα 400μ., είναι σκισμένο και φουσκωμένο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Sportime. Επίσης, είναι επικίνδυνο στα άλματα και στο χώρο του ακοντίου. Παράγοντες της περιοχής δήλωσαν πως πολλές φορές όταν αθλητές κάνουν σπριντ, φεύγουν από πίσω τους κομμάτια του ταρτάν!

Μπορεί να έγινε αίθουσα βαρών, κερκίδες, γενικά ο εξωραϊσμός των εγκαταστάσεων, αλλά το ταρτάν κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς; Η διοικούσα επιτροπή μάλιστα, δεν θέλει να παραλάβει το στάδιο, λόγω των κακοτεχνιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προκρίνεται η λύση να διορθωθούν τα σημεία όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα και όχι να γίνει αντικατάσταση όλου του ταρτάν. Μια αμφισβητούμενη λύση, καθώς κάποιοι ειδικοί τονίζουν κατηγορηματικά ότι με «μπαλώματα» υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί λόγω πυκνότητας υλικού ή με συμπτώματα ύψους.

Μέσα σε όλα αυτά οι σύλλογοι, που επλήγησαν με την πανδημία με τον κορωνοϊό, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλήρως την εγκατάσταση, τώρα που λειτουργούν και πάλι.

Μήπως θα έπρεπε ο υφυπουργός και οι τοπικές Αρχές να επιληφθούν άμεσα του θέματος.

Η μακέτα του σταδίου, όπως ήταν να γίνει με την ανακατασκευή του ταρτάν

Πως έχει μετατραπεί το ταρτάν!

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER