Αρχική ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2021: Ειδήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2021: Ειδήσεις

430

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και το Sportime θα σας μεταφέρει ειδήσεις εν όψει των Αγώνων.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο Βρετανός πρωταθλητής Ευρώπης Κ20 Όλιβερ Ντάστιν μπορεί να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, μετά από ίχνη κοκαΐνης που βρέθηκαν σε δείγμα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι πρώτοι Γερμανοί ολυμπιονίκες αθλητές θα πετάξουν από την Φρανκφούρτη στις 19 Ιουλίου για το Μιγιαζάκι σε καμπ που είναι προγραμματισμένο και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στο Τόκιο, δύο ημέρες πριν τη διοργάνωση. Και 48 ώρες μετά τον αγώνα τους θα επιστρέψουν στη Γερμανία.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Το πρώτο μέρος του webinar της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Τρέξιμο και τη Μαζική Συμμετοχή ήταν πετυχημένο και ήδη ένα δεύτερο, που είναι αφιερωμένο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και στον ολυμπιακό μαραθώνιο θα γίνει στις 21 Ιουλίου.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, οι αθλητές που θα ανεβαίνουν στο βάθρο στην απονομή των μεταλλίων θα φορούν στο λαιμό τους μόνοι τους τα μετάλλια. Λόγω κινδύνου να κολλήσουν δεν θα γίνεται η κανονική απονομή από κάποιο αξιωματούχο που φοράει στο στήθος το μετάλλιο στον αθλητή. Επίσης, οι παρουσιαστές των μεταλλίων θα φορούν απολυμαντικά γάντια και θα τοποθετούν τα τρία μετάλλια, χρυσό, ασημένιο και χάλκινο σε δίσκο και οι παραλήπτες θα τα παίρνουν και θα τα φορούν στο λαιμό τους.

ΜΠΑΧ: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ είπε πως το ιαπωνικό κοινό «μπορεί να έχει εμπιστοσύνη» στα μέτρα κορωνοϊού που ισχύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν καθυστερήσει. Η ΔΟΕ και η Ο.Ε. του Τόκο έχουν εφαρμόσει σειρά κανόνων που ελπίζουν ότι θα διασφαλίσουν «ασφαλείς» αγώνες. «Ο κοινός μας στόχος είναι ένας ασφαλής αγώνας για όλους, για όλους τους αθλητές, τις αντιπροσωπείες και τον ιαπωνικό λαό», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ: Οι πρώτοι αθλητές έφθασαν στο Ολυμπιακό Χωριό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που άνοιξε επίσημα. Οι εθνικές αντιπροσωπείες θα μπορούν να μπουν στο Χωριό για να προετοιμάσουν τις αφίξεις των αποστολών των χωρών τους. Οι παραδοσιακές τελετές καλωσορίσματος και η ευκαιρία των ΜΜΕ να βρίσκονται στην τελετή στο Ολυμπιακό Χωριό ακυρώθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

ΤΟΚΙΟ: Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων δεν ταξιδεύει ακόμη στην Ιαπωνία, καθώς ένας επίσημος διαπιστευμένος της αποστολής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Έτσι, ενώ ήταν να φθάσει στο Τόκιο, τελικά η πτήση θα καθυστερήσει και θα συνεχίζουν οι αθλητές της προσφυγικής ομάδας να προπονούνται στη Ντόχα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ισπανίδα πρωταθλήτρια στα στιπλ Ιρέν Σάντσεζ Εσκριμπάνο αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο λόγω τραυματισμού.

ΚΕΝΥΑ: Ο Κενυάτης παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1.500μ. Τίμοθι Τσέρουϊγιοτ και επίσημα μπήκε στην ομάδα της πατρίδας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Τσέρουϊγιοτ ήταν τέταρτος στα 1.500μ. στα ολυμπιακά τράιαλς της Κένυας, αλλά ο δεύτερος Καμάρ Ετιάνγκ αποσύρθηκε γιατί δεν είχε κάνει τρία τεστ σε εκτός αγώνων ελέγχους τους τελευταίους δέκα μήνες.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ: Ο θρυλικός Κενυάτης στιπλίστας Εζεκιέλ Κεμπόι είναι απαισιόδοξος για τις πιθανότητές των συμπατριωτών του στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. «Θα αγόρια δεν τα πηγαίνουν καλά και πιστεύω ότι έχουν χάσει τη συγκέντρωσή τους. Χρειάζονται προπόνηση και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε ότι κάνουν. Όπως μπορείτε να δείτε Αιθιοπία και Μαρόκο έχουν βγει δυνατά. Εύχομαι να πάρουμε ένα μετάλλιο στο Τόκιο», δήλωσε.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο Ολλανδός δεκαθλητής Πίτερ Μπράουν απέσυρε τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο λόγω τραυματισμού.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Πολωνή σπρίντερ Έβα Σβόμποντα απέσυρε τη συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο λόγω τραυματισμού.

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER