Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ Ο Κάτας είχε τελειώσει από τη σειρά με την ΑΕΚ

Ο Κάτας είχε τελειώσει από τη σειρά με την ΑΕΚ

78

Ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει την παρουσία του με τον Όντεντ Κάτας, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Δημήτρη Πρίφτη και το Sportime κάνει τον απολογισμό.

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι το διαζύγιο με τον Κάτας δεν ήταν έκπληξη. Το αντίθετο. Για να μην το πολυκουράζουμε, ο Ισραηλινός προπονητής είχε… τελειώσει από τη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Εκεί όπου η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καθόλου καλή ενώ τακτικά παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών.

Η εικόνα ενός Παναθηναϊκού να ακολουθεί την τακτική της ΑΕΚ και όχι να κυριαρχεί δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Άλλωστε οι πράσινοι πέρασαν στον τελικό ακριβώς επειδή είχαν περισσότερη ποιότητα και μεγαλύτερο βάθος από την ΑΕΚ. Στα υπόλοιπα; Η Ένωση ήταν σαφώς πιο έτοιμη, παρά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Η συνέχεια με το Λαύριο ήταν ακριβώς ίδια με τον ημιτελικό. Ο Παναθηναϊκός, και πάλι, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε με την προσωπικότητα των παικτών του.

Με λίγα λόγια; Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στις δύο σειρές διότι δε… γινόταν να χάσει! Αυτό όμως δε σημαίνει επ ουδενί ότι η εικόνα της ομάδας ήταν ενθαρρυντική. Και η αδυναμία της να παρουσιάσει κάτι, ουσιαστικά στοίχησε στον Κάτας.

Ο οποίος βέβαια αποχωρεί με το νταμπλ αλλά χωρίς να γίνει καμία απολύτως κουβέντα περί συνέχειας. Κι αυτό δείχνει πολλά.

Η απόφαση αποχώρησής του λήφθηκε στη διάρκεια της σειράς με την ΑΕΚ. Εκεί έγινε ξεκάθαρο ότι δε γινόταν να συνεχίσει. Στους τελικούς με το Λαύριο ήταν τελειωμένος.

Κι όλα αυτά ενώ ο Ισραηλινός άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Το διπλό στο ΣΕΦ, χωρίς τον Νέντοβιτς και η ιδέα με το ψηλό σχήμα, έδωσαν ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια. Κάποια άλλα στοιχεία, όπως η βελτίωση στην κίνηση, γρήγορα εξατμίστηκαν.

Ο Κάτας έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού που παίρνει νταμπλ και δε συνεχιζει στην ομάδα.

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER