Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από τις 9 Απριλίου αλλά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

Το ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει κινήσεις είναι δεδομένο. Αλίμονο… Το ότι δεν έχει κάνει ακόμα είναι μάλλον φυσιολογικό. Σας το είχαμε επισημάνει από καιρό κιόλας ότι Απρίλιο- Μάιο μήνα δε γίνεται να προχωρήσεις κάποιες υποθέσεις. Τα πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη. Η αγορά δεν έχει ανοίξει. Κανείς παίκτης δε θα βιαστεί να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αντικειμενικά και για τους παραπάνω λόγους δε γίνεται να κλείσεις συμφωνίες τον Απρίλιο!

Απ’ εκεί και πέρα υπάρχει «ψάξιμο», αναγνωρίζονται και «κεντράρονται» στόχοι, γίνονται σχέδια! Προς το παρόν όμως όλα… ισχύουν και δεν ισχύουν. Τα πάντα είναι υπό αίρεση. Όχι επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά για τους λόγους που προαναφέραμε.

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα έχει να κάνει με τη «θωράκιση» του Κώστα Σλούκα. Που- πολύ απλά- σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα προσέξουν να ενισχύσουν τον διεθνή γκαρντ με δύο Αμερικανούς αξίας. Που θα μπορούν να ταιριάξουν μαζί με τον Σλούκα στο παρκέ.

Είναι δεδομένο ότι ο άσος του Ολυμπιακού χρειάζεται στήριξη. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική του αξία ή ποιότητα αλλά με μια ρεαλιστική προσέγγιση. Θα θυμάστε άλλωστε ότι ο Σλούκας έκανε το ξεπέταγμά του με πλειάδα σπουδαίων περιφερειακών δίπλα του. Στον Ολυμπιακό, για παράδειγμα είχε τον Σπανούλη στα… ντουζένια του και τον Έισι Λο. Στην Φενέρμπαχτσε είχε τον Μπογκντάνοβιτς, τον Ντίξον, τον Ντε Κολό. Θα πρέπει να «αποσυμφορηθεί» ο Σλούκας γιατί «φορτώνεται» πολύ βάρος. Χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ο Τζένκινς ήταν ένας ρολίστας και τίποτα παραπάνω. Ο Χάρισον ένα «στοίχημα» με την πρώτη του συμμετοχή στην Euroleague. Ο Σλούκας χρειάζεται δίπλα του «σταθερά και στιβαρά» χέρια ώστε να ανέβει ποιοτικά η ομάδα και να είναι περισσότερο ήρεμος ο ίδιος.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

 

sportime.grΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER