Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ Ο Πιτίνο μας σέβεται. Εμείς τον σεβόμαστε;

Ο Πιτίνο μας σέβεται. Εμείς τον σεβόμαστε;

152

Ο Ρικ Πιτίνο θα μπορούσε να βρίσκεται στις ΗΠΑ και ν’ απολαμβάνει τις ανέσεις του που τις έχει εξασφαλίσει εδώ και χρόνια αλλά προτίμησε να μας δώσει μερικά μαθήματα.

Κι αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε από το ότι ο κόουτς Πιτίνο βρίσκεται εδώ γιατί του αρέσει. Διότι έχει κίνητρο. Διότι πάντα ψάχνει το κάτι παραπάνω. Σκεφτείτε απλά ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Φήμη έχει και χρήματα επίσης. Ιστορία έχει γράψει. Επέστρεψε στο NCAA που ήταν ο μεγάλος του στόχος… Έκανε και το πέρασμα από την Euroleague όπου έδειξε τις διαθέσεις του: Φιλόδοξος και με αυτοσεβασμό κυρίως…

Κάθε κουβέντα του είναι «χρυσάφι». Το θέμα είναι όμως και οι πράξεις. Το επικοινωνιακό δεν το έχει, απλώς, αλλά είναι καθηγητής. Η ουσία είναι ότι το δείχνει. Και γι’ αυτό πιάνοντας κάποιες ατάκες του στην πρόσφατη συνέντευξη στον Over FM μπορεί ο καθένας να καταλάβει πολλά.

«Νιώθω ότι χρωστάω στη χώρα σας. Είναι μεγάλη τιμή να κοουτσάρω την Εθνική. Στην Ελλάδα μού έχουν φερθεί όλοι υπέροχα και είμαι υπόχρεος» είπε χαρακτηριστικά. Δεν το είπε, μόνο, αλλά το έκανε κιόλας. Ήρθε από τις ΗΠΑ και υπό αντίξοες όσο και πρωτόγνωρες συνθήκες προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του.

Με παίκτες να απουσιάζουν και με διοίκηση… Πρωτοδικείου. Να μη μπορεί να μιλήσει με έναν άνθρωπο από την Ομοσπονδία και να προσπαθεί με τους συνεργάτες του για το καλύτερο δυνατό.

Το έχουμε ξαναγράψει: Αν η Εθνική ομάδα έχει λειτουργία, αυτό οφείλεται στο «τρέξιμο» και την αφοσίωση ενός ή δύο ανθρώπων. Που σέβονται το θεσμό κι αισθάνονται ότι τον υπηρετούν. Που έχουν σωστή νοοτροπία. Και θέλουν πάντα να δίνουν το 100%.

Ομοσπονδία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Λογικό αφού ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Αξίζει κάτι τέτοιο στον Πιτίνο;

Είναι εκείνος που δεν έπεισε απλώς αλλά ενέπνευσε τον Βασίλη Σπανούλη ώστε να επιστρέψει στην Εθνική. Για να δώσει μια γερή ποσότητα εμπειρίας και προσωπικότητας που λείπει από την ομάδα.

«Η αμοιβή μου είναι τα χαμόγελα του Πρίντεζη, του Σλούκα και του Σπανούλη. Δε θα ζητήσω χρήματα, αφού αν το κάνω θα ψάχνω και δεν θα βρίσκω κανέναν. Δεν θα πάρω ούτε ευρώ. Το μπόνους μου θα είναι να δω την ομάδα να παίξει στους Ολυμπιακούς. Έχω χρήματα. Αν μου δώσει κάποιος ένα εκατομμύριο, θα προτιμήσω το εισιτήριο για το Τόκιο!»

Αυτή είναι η επόμενη σοβαρή ατάκα. Το ότι ακόμα κι αν ζητήσει χρήματα δε θα έχει κανέναν να βρει για να του τα δώσει. Αφού το αναφέραμε και πιο πριν: ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ η Ομοσπονδία. Ούτε καν τα mail στις ομάδες για τις κλήσεις δεν έστειλαν (θυμάστε το θέμα με τον Ολυμπιακό).

Αξίζει κάτι τέτοιο στον Πιτίνο;

Ανεξάρτητα αν ο ίδιος επιμένει ότι κάνει τη δουλειά του χωρίς να σκέφτεται το παραμικρό. Χωρίς να αφήνει αυτή την κατάσταση να τον αγγίζει. Διότι η φιλοδοξία και η προσωπικότητα είναι παραπάνω απ’ όλα.

Τι είπε;

«Δεν με έχουν επηρεάσει καθόλου. Ξέρω μόνο τον πρόεδρο, αλλά σε δέκα-είκοσι χρόνια ούτε που θα θυμάμαι με ποιον είχα μιλήσει. Είμαι εδώ για κάποιο λόγο: άφησα την πατρίδα μου για να έρθω και να πετύχω το στόχο μου με την Ελλάδα».

Ο Ρικ Πιτίνο σίγουρα μας σέβεται. Είναι κανείς τόσο βέβαιος ότι τον σεβόμαστε κι εμείς;

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER