Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στην Εθνική ομάδα προκειμένου να μεταφέρει το ασυμβίβαστο πνεύμα του νικητή και του ηγέτη.

Σπανούλης δεν υπάρχει δεύτερος… Όπως δεν υπήρξε δεύτερος Γκάλης ή Διαμαντίδης ή Γιαννάκης ή Φάνης ή Παπαλουκάς ή Φασούλας. Όπως δε θα υπάρξει και δεύτερος Αντετοκούνμπο. Το ελληνικό μπάσκετ δε στερείται ονομάτων ή ιστορίας αλλά τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικό έλλειμα σε προσωπικότητα. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι εδώ ΚΑΙ για την Εθνική ώστε να το μεταφέρει.

Δεν είναι ο παίκτης που θα μπει στο παρκέ και θα πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, όπως έκανε πριν από χρόνια. Βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και δεν είναι κρυφό. Είναι όμως εκείνος που μπορεί να δώσει στην Εθνική ομάδα πολύ σημαντικά πράγματα. Την εμπειρία και κυρίως την προσωπικότητα και το χαρακτήρα που χρειάζεται. Ο Σπανούλης είναι μαχητής και νικητής σε όλη του την καριέρα.

Ο Ρικ Πιτίνο έκανε ματ! Από την πρώτη στιγμή έβαλε στο… κέντρο το όνομα του αρχηγού του Ολυμπιακού. Κι αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη υπόθεση για την Εθνική ομάδα.

Πέρα φυσικά απ’ όλα τα προαναφερόμενα υπάρχει και η ιστορική σημασία της επιστροφής του Σπανούλη στην Εθνική για πρώτη φορά μετά το 2015. Έξι χρόνια μετά ο Αμερικανός προπονητής κατάφερε να πείσει τον Σπανούλη πόσο σημαντικός είναι για το project του.

Παράλληλα είναι μια συμβολική κίνηση που φανερώνει ότι η Εθνική ομάδα είναι υπεράνω όλων. Όχι μόνο προσώπων αλλά και καταστάσεων. Η τοξικότητα από την ακραία οπαδική αντιπαλότητα έχει δηλητηριάσει το μπάσκετ. Οι διαφωνίες μεταξύ των δύο αιωνίων δεν είναι συχνές αλλά και υποχρεωτικές! Όσα έχουν συμβεί έχουν πονέσει το άθλημα. Προφανώς μια πανίσχυρη προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας όπως ο Πιτίνο, κοινής αποδοχής (παρά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό) και σίγουρα ξένος με την ελληνική πραγματικότητα θα μπορούσε πιο εύκολα να το καταφέρει.

Όσο για τον Σπανούλη; Είναι φιλόδοξος, έχει κίνητρο και θέλει να νικά. Κι αν τον κατηγορούν ότι συνεχίζει στον Ολυμπιακό για τα ρεκόρ, στην Εθνική- αλήθεια-τι λόγο είχε να επιστρέψει; Και να τρέχει μέσα στο κατακαλόκαιρο στον Καναδά;

Έχει να αποδείξει κάτι;
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER