Ο Lewis Hamilton δεν έχει ιδιαίτερα ψηλές προσδοκίες από τον Sprint Qualifying που θα δοκιμαστεί στο Βρετανικό Grand Prix, προβλέποντας πως θα είναι ένας αγώνας “τρένο”.

Η F1 θα δοκιμάσει αυτή την εβδομάδα ένα νέο format στο αγωνιστικό της Σαββατοκύριακο, το οποίο θα περιλαμβάνει και τους Sprint Qualifying.

Με το νέο αυτό format, οι γνωστές κατατακτήριες θα γίνουν την Παρασκευή, καθορίζοντας τη σειρά της εκκίνησης για τον νέο αυτό αγώνα, 100 km, η τελική κατάταξη του οποίου θα καθορίζει το grid του αγώνα της Κυριακής.

Το WMSC (Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) επικύρωσε το νέο αυτό format για τους sprint αγώνας την περασμένη Πέμπτη, ενώ αυτό το είδος αγωνιστικού Σαββατοκύριακου αναμένεται να εμφανιστεί σε άλλα δύο events φέτος.

Ωστόσο, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, αμφιβάλλει πως αυτή η νέα μορφή θα δώσει συναρπαστικούς αγώνες και θέαμα στην πίστα.

Ερωτώμενος εάν έχει υψηλές προσδοκίες για τον πρώτο αυτό sprint αγώνα, ο Hamilton απάντησε: “Όχι ιδιαίτερα”.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

“Θα είναι επί της ουσίας ένα τρένο (μονοθεσίων), πιθανολογώ. Ελπίζουμε να έχει μερικές προσπεράσεις, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην είναι τόσο συναρπαστικός”.

Ο sprint αγώνας στο Silverstone θα κρατήσει 17 γύρους (το 1/3 δηλαδή της απόστασης του αγώνα της Κυριακής) και αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:30 τοπική ώρα το Σάββατο (18:30 Ώρα Ελλάδος).

Η ώρα αυτή είναι μέρος της συνολικής αλλαγής ωραρίων στο Σαββατοκύριακο του Βρετανικού Grand Prix, με τις κατατακτήριες της Παρασκευής να ξεκινούν χαρακτηριστικά στις 20:00 Ώρα Ελλάδος την Παρασκευή.

Ακόμα, αποσαφηνίστηκε από τη FIA πως ο νικητής του Sprint Qualifying θα καταλογίζεται και ως poleman του εν λόγω Grand Prix, και όχι αυτός που θα κάνει τον ταχύτερο χρόνο την Παρασκευή στις κατατακτήριες.

Ο Hamilton διατηρεί αυτή τη στιγμή το ρεκόρ για τις περισσότερες pole position στην ιστορία της F1, έχοντας φτάσει τις 100 συνολικά, με την τελευταία να έρχεται στο Ισπανικό Grand Prix.

Ωστόσο, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη άποψη για τη νέα αυτή αλλαγή. “Δεν έχω γνώμη επί του θέματος”, σχολίασε ο Βρετανός. “Θα περιμένουμε να δούμε. Δεν μπορούμε να το κρίνουμε πριν ολοκληρωθεί. Δεν θα έχει σημασία”.

Η F1 έχει ήδη δηλώσει πως τα φετινά sprint events λειτουργούν ως πεδίο δοκιμών για μια μελλοντική οριστική αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Grand Prix, εάν αποδειχτούν βέβαια πετυχημένα.

Ο Pierre Gasly της AlphaTauri δήλωσε απ’ την πλευρά του πως θα προσπαθήσει να είναι “ανοιχτόμυαλος” για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πιστεύοντας θα είναι δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα από μια μονάχα δοκιμή.

“Θεωρώ πως είναι δίκαιο να περιμένουμε και για τα τρία events να ολοκληρωθούν και εάν υπάρχουν θετικά απ’ αυτά και αρέσει στον κόσμο, τότε γιατί να μην τα κρατήσουμε και στο μέλλον;”, σχολίασε ο Γάλλος.

“Αλλά πιστεύω πως πρέπει να κοιτάξουμε το θέμα μετά την ολοκλήρωση και των τριών event αυτών. Τί μας δίνει; Κάνει πραγματικά τα πράγματα πιο συναρπαστικά; Επειδή πιστεύω πως αυτό είναι το νόημα όλου του πράγματος”.

“Εάν αυτό συμβαίνει, τότε γιατί να μην το διατηρήσουμε; Αλλά εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το τωρινό format, το οποίο θεωρώ πως είναι καλό”.

“Μου αρέσουν οι κατατακτήριες του Σαββάτου και το να έχουμε μόνο έναν αγώνα κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix”.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER