Αρχική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός: Έτσι θα αλλάξει επίπεδο

Παναθηναϊκός: Έτσι θα αλλάξει επίπεδο

160

Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός κάνει μόνο βήματα προς τα πίσω. Η επόμενη σεζόν θα είναι κομβική και η πίεση μεγάλη. Η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θεωρείται το μίνιμουμ. Στα υψηλά κλιμάκια οι στόχοι που συζητιούνται είναι μεγαλύτεροι. Μεταξύ αυτών η κατάκτηση του Κυπέλλου και η τριάδα στο πρωτάθλημα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να αλλάξει επίπεδο. Ατάκα που έχει ακουστεί πολλές φορές τόσο από τους δικούς του ανθρώπους όσο και από απλούς φιλάθλους. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Ειδικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι «πράσινοι» τα τελευταία χρόνια και τα αλλεπάλληλα λάθη που γίνονται.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ήδη να κάνει κάποιες κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Η πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να θεωρηθεί κακή κίνηση. Το εάν είναι ο Σέρβος αυτός που έψαχνε το «τριφύλλι» κανείς δεν το ξέρει. Το εάν θα κολλήσει και εάν θα στηριχτεί όπως πρέπει, θα το δούμε. Είναι, όμως, κανονικός προπονητής με προτερήματα και ελαττώματα. Το δεύτερο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι το να γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί σε στελεχιακό επίπεδο το κλαμπ. Ο Γιώργος Μαρτάκος, που πιθανότατα θα προσληφθεί, είναι μία αναβάθμιση.

Σε κάθε ομάδα μετρούν και οι λεπτομέρειες. Ένας ικανός αναλυτής, ένας καλός διαπραγματευτής, ένας scout, μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Και κυρίως όλοι αυτοί δείχνουν πως ένα μαγαζί λειτουργεί σωστά. Όταν για παράδειγμα το τμήμα scouting είναι ανύπαρκτο και ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός δεν έχει και την οικονομική δυνατότητα να δίνει πάρα πολλά για μεταγραφές ή δεν έχει καλά μανατζερικά κονέ, πώς θα πάει μπροστά; Όσο ασήμαντα και να φαίνονται μεμονωμένα το καθένα εξ αυτών, δεν είναι.

Από εκεί και πέρα, εννοείται πως για να κάνεις το level up, θες σωστή νοοτροπία και καλούς παίκτες. Για να συμβεί το τελευταίο, πρέπει πρώτα να έχεις τη δυνατότητα να ξεφορτώνεσαι όσους δεν σου κάνουν. Μία ομάδα που δεν ξέρει να πουλάει, δεν σπάει εύκολα συμβόλαια και μένει με ποδοσφαιριστές που δεν τους υπολογίζει, έχει πρόβλημα. Μεγαλύτερο από το να κάνει κάποιες άστοχες επιλογές μεταγραφικά. Γιατί αν γνωρίζεις πως αυτός που δεν σου βγήκε, σε λίγους μήνες θα αποτελεί παρελθόν, κινείσαι και πιο εύκολα στο μεταγραφικό παζάρι και βρίσκεις κάποια στιγμή αυτό που θες.

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER