Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός: Η συνέχεια της προβληματικής εικόνας

Παναθηναϊκός: Η συνέχεια της προβληματικής εικόνας

115

Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση του νταμπλ αφού ήδη είναι Κυπελλούχος.

Όμως είναι και βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν περισσότερο προβλημάτισε παρά εμφάνισε σημάδια προόδου. Και μπορεί να υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες όπως για παράδειγμα το πρόβλημα στη θέση «1» αλλά και ο τραυματισμός του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ακόμα και ότι η έλευση του Χεζόνια άλλαξε εν πολλοίς τη λογική της ομάδας που θα έπρεπε να εντάξει έναν ποιοτικό παίκτη.

Υπαρκτά ζητήματα, αλλά δικαιολογίες όπως προαναφέραμε. Διότι έχουμε φτάσει στον Ιούνιο και ο Παναθηναϊκός δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του. Και κυρίως παρουσιάζει σοβαρά θέματα νοοτροπίας, μάλλον ανεπίτρεπτα για ομάδα του επιπέδου του.

Η προβληματική εικόνα έγινε αρκετά έντονη στη σειρά των ημιτελικών με την ΑΕΚ όπου ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανέτοιμος πνευματικά και τακτικά. Το ότι προκρίθηκε ήταν φυσιολογικό και κατά κύριο λόγο οφείλεται στη δεδομένη διαφορά ποιότητας που υπάρχει με την ΑΕΚ.

Η ίδια διαφορά φυσικά υπάρχει και με το Λαύριο. Το κακό είναι, όμως, ότι εμφανίστηκε και η ίδια κακή νοοτροπία.

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο αγώνα ήταν πολύ άσχημη. Κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» έκαναν λάθη ανεπίτρεπτα για ομάδα του επιπέδου τους. Ακόμα κι όταν αισθάνθηκαν τον κίνδυνο δεν έδειξαν να συγκεντρώνονται. Η υπερβολική σιγουριά για την επικράτηση οδηγεί σ’ αυτή τη χαλαρότητα; Ανεξήγητο αλλά καθόλου δε δικαιολογείται.

Φάσεις όπως εκείνη που ο Κάρτερ ισοφάρισε με τρίποντο κι έστειλε τον αγώνα στην παράταση (δεν έκαναν φάουλ). Ή με τον Ντιαλό που μετά από 0/2 βολές σε κρίσιμο σημείο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ… Ανάμεσα σε τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού…

Η κακή άμυνα αλλά και η «μονοτονία» στην επίθεση με φάσεις «ένας εναντίον πέντε» δεν αποτελούν παράσημο για τον Παναθηναϊκό που θα πρέπει την Δευτέρα (7/6-20:00) να βελτιώσει όχι μόνο την αγωνιστική του παρουσία αλλά και τη νοοτροπία του.

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER