Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός- Πρίφτης: Η τριετία είναι πιο σημαντική απ’ όλα!

Παναθηναϊκός- Πρίφτης: Η τριετία είναι πιο σημαντική απ’ όλα!

110

Ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Πρίφτης ενώνουν τους δρόμους τους επιβεβαιώνοντας όσους πίστευαν ότι ήταν θέμα χρόνου, νομοτελειακά, να συνεργαστούν.

Ο κόουτς Πρίφτης βρισκόταν πάντα στην ατζέντα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Και πριν τη δεύτερη επιστροφή του Ρικ Πιτίνο, μετά την αποχώρηση- Πεδουλάκη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον φέρει στο ΟΑΚΑ. Τότε οι συνθήκες δεν επέτρεπαν αυτή τη μετακίνηση. Ο Πρίφτης δε μπορούσε να αποχωρήσει από το Καζάν.

Τα ίδια και μετά την αποχώρηση του Βόβορα. Που ήταν εμφανές, όμως, ότι οι όποιες κουβέντες θα συνεχίζονταν το καλοκαίρι. Νομοτελειακά, κάποια στιγμή, ο Δημήτρης Πρίφτης θα εργαζόταν στον Παναθηναϊκό ως πρώτος προπονητής. Θα έπαιρνε τα ηνία της ομάδας.

Ένα από τα μέλη της λεγόμενης… μπασκετική παρέας της Γλυφάδας, μαζί με τον Άρη Λυκογιάννη αλλά και τον Θωμά Νίκου, συνεργάτη του επί σειρά ετών στον Άρη και την Ούνικς (μαζί με τον Βασίλη Σίμτσακ) και προφανώς στον Παναθηναϊκό. Από τη Γλυφάδα είναι και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Πρίφτη. Ο τελευταίος έκατσε δίπλα στον Φράγκι, το 2014, μετά την απόλυση (την πρώτη από τις τρεις) του Πεδουλάκη και μαζι πήραν το πρωτάθλημα. Πολλοί πίστεψαν ότι η επόμενη χρονιά θα ήταν δική του.

Θα ήταν… Κάποια άλλα γεγονότα που δεν έχουν πλέον τόση σημασία, οδήγησαν στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Κατά διαβολική σύμπτωση τα ίδια εξαιτίας των οποίων δεν ανέλαβε την Εθνική ομάδα μετά την αποχώρηση του Φώτη Κατσικάρη. 

Αλλά αυτά είναι παρελθόν.

Για τη σχέση του Παναθηναϊκού με τον Πρίφτη το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το τριετές συμβόλαιο! Από το 2012 και μετά, κανείς μα κανείς προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έχει καθίσει στον πάγκο για τρία συνεχόμενα χρόνια.

Η στροφή στη σταθερότητα συνδυαστικά με το όνομα ενός εξαίρετου προπονητή όπως ο Δημήτρης Πρίφτης, αποτελεί το πρώτο θετικό μήνυμα από την πλευρά της ομάδας. Το ότι οι Αλβέρτης- Διαμαντίδης έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα προπονητή είναι δεδομένο.

Το ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πρέπει να βρεθεί στον Παναθηναϊκό ένας προπονητής για να δουλέψει σε βάθος χρόνου και υπό συγκεκριμένο πλάνο δεν είναι δεδομένο αλλά ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Το ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πρέπει οι πράσινοι να εκπονήσουν ένα πλάνο μακράς διαρκείας και όχι να εφευρίσκουν κάθε χρόνο διαφορετική επικοινωνιακή (άλλα όχι ουσιαστική) κατεύθυνση, δεν το συζητά κανείς.

Το ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να εγκαταλείψει το ράβε- ξήλωνε κάθε καλοκαιριού, σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να θεωρείται απαίτηση.

Όσο κι αν τα συμβόλαια είναι για να σπάνε και δεν εγγυώνται τίποτα επί της ουσίας, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο Πρίφτης το αξίζει. Αρκεί να τον στηρίξουν με συγκεκριμένο πλάνο και με ξεκάθαρες θέσεις.

Να μπουν μαζί σ’ ένα δρόμο και να τον ακολουθήσουν με βάση τους στόχους και τις αρχές που θα έχουν συμφωνήσει.

Και ταυτόχρονα θα πρέπει να αποδείξει ο Παναθηναϊκός ότι και μπορεί και θέλει αλλά και πρέπει να στηρίξει έναν προπονητή. Διότι, κακά τα ψέματα, ούτε ο Ιβάνοβιτς, ούτε ο Τζόρτζεβιτς, ούτε ο Πασκουάλ (που έμεινε πάντως περισσότερο σερί χρόνο απ’ όλους) ήταν προπονητές μιας χρήσεως.

Ούτε καν ο Πεδουλάκης, του οποίου τα πήγαινε- έλα έγραψαν ιστορία. Αφού πήγε και ήρθε τόσες φορές γιατί δεν έμεινε σερί;

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ένας προπονητής που έχει περάσει απ’ όλες τις βαθμίδες. Από το μπάσκετ γυναικών, το τοπικό και τις Εθνικές Κατηγορίες. Κι ακολούθως ως ασίσταντ στην Basket League δίπλα σε σημαντικές προσωπικότητες.

Το 2010 ανέλαβε για πρώτη φορά head coach σε ομάδα της Basket League. Και πλέον ήταν συνειδητοποιημένος. Όσοι γνωρίζαμε τον Πρίφτη στα πρώτα του προπονητικά χρόνια, θυμόμαστε ένα… αγρίμι! Έναν aggressive προπονητή, με πολλές φωνές, με συμπεριφορά… ιωαννιδική! Στην πορεία διαμόρφωσε το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του.

Έγινε ήρεμος. Πιο διαβασμένος… Με αυτοέλεγχο που τον βοήθησε να κυριαρχήσει του εαυτού του. Δουλευταράς όπως πάντα και μεθοδικός.

Πλέον είναι προπονητής πρώτης γραμμής, ικανότατος για επίπεδο Euroleague που μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό το πλάνο που θέλει για την επόμενη μέρα.

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER