Ο Προμηθέας κατέθεσε τρεις ενστάσεις (τελικά) για τον αγώνα με το Λαύριο και οι διαιτητές απαντώντας ουσιαστικά αποδέχτηκαν το λάθος τους κι έριξαν την ευθύνη στη γραμματεία!

Η φάση επάνω στην οποία ποντάρει ο Προμηθέας προκειμένου να υπάρξει επανάληψη του αγώνα είναι η… πολυσυζητημένη με τα τρία αντιαθλητικά. Την οποία και θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Απαντώντας οι διαιτητές του αγώνα στην ένσταση των Πατρινών, για την επίμαχη φάση αναφέρουν τα εξής: «Τέλος όσον αφορά στην τρίτη ένσταση της ίδιας ομάδας δεν ενημερωθήκαμε από την Γραμματεία για το δεύτερο αντιαθλητικό του παίκτη της Β’ ΟΜΑΔΑΣ (σ.σ Γιάννης Αγραβάνης) με το Ν.11»

Με λίγα λόγια; Υπάρχει σαφής παράβαση κανονισμών την οποία οι διαιτητές χρεώνουν στη… γραμματεία. Η ουσία είναι ότι ο Αγραβάνης δεν είχε καμία δουλειά να εκτελέσει βολές καθώς έπρεπε να βρίσκεται εκτός αγώνα!

Υπάρχουν τρία αντιαθλητικά φάουλ. Και τα 3 έχουν την ίδια ποινή. Δηλαδή δύο βολές συν κατοχή. Ακυρώνονται χρονικά επειδή είναι ίσης βαρύτητας. Άρα, ακυρώνεται, το πρώτο με το δεύτερο. Δηλαδή του Κόζι στον Γκραντ και του Αγραβάνη στον Μουράτο. Και μένει το τρίτο δηλαδή του Κόζι στον Αγραβάνη. Πρέπει λοιπόν να εκτελέσει τις βολές ο Γιάννης Αγραβάνης ο οποίος όμως δεν έχει το δικαίωμα! Κι αυτό διότι είχε χρεωθεί με το δεύτερο αντιαθλητικό του (στον Κόζι, είχε προηγηθεί κι ένα στο Μουράτο) άρα έπρεπε να αποβληθεί. Τις βολές λοιπόν έπρεπε να τις εκτελέσει ο παίκτης που θα αντικαθιστούσε τον Αγραβάνη….

Υπάρχει σαφής παράβαση κανονισμού από τη στιγμή κατά την οποία εκτελεί βολές (παρεμπιπτόντως ευστόχησε σε μια από τις δύο) ένας παίκτης που θα έπρεπε να έχει αποβληθεί!

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια αφού μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Αθλητικό Δικαστή ο ΕΣΑΚΕ δε μπορεί να ορίσει τους αγώνες της σειράς των τελικών.

 

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER