Για μια διετία σταθερά, ο Προμηθέας τροφοδοτεί με παίκτες τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό καθώς συνολικά πέντε έχουν κάνει αυτή τη διαδρομή.

Ο Προμηθέας «φτιάχνει» παίκτες κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις εξαιρετικά οργανωμένες και πρότυπες ακαδημίες του. Αλλά και με τον τρόπο που εξελίσσει τους παίκτες της πρώτης ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία διετία πέντε παίκτες έχουν πάρει το δρόμο προς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τις δύο ομάδες της Ελλάδας στην Euroleague.

Το  2019 o Ράιον Μπράουν μετά από μια εξαιρετική χρονιά στον Προμηθέα, πήρε την ευκαιρία να παίξει στην Euroleague με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός δε μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί και μετά από λίγο καιρό πήγε στην Τόφας ενώ από πέρυσι είναι στην Λιουμπλιάνα. Πάντως την μεταγραφή την έκανε…

Την ίδια σεζόν και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου 2020, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Οκτάβιους Έλις αφού πρώτα πλήρωσε το Euroleague buyout που είχε ο παίκτης στο συμβόλαιό του. Ο 28χρονος Αμερικανός σέντερ έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 όταν κι ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της ομάδας στην Euroleague.

Στις αρχές της σεζόν 2020-2021 ο Παναθηναϊκός έβαλε στο ρόστερ του τον Λεωνίδα Κασελάκη. Ο οποίος είχε αγωνιστεί από το 2018 ως το 2020 στον Προμηθέα. Κι όχι μόνο αυτό… Συνεχίστηκε η «παράδοση» τον Δεκέμβριο όταν οι «πράσινοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους τον 18χρονο Λευτέρη Μαντζούκα. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ελληνικό μπάσκετ.

Φέτος συνεχίστηκε η… τροφοδοσία καθώς ο Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση του Μιχάλη Λούντζη κι απόμένει η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ

Λέτε να υπάρξει και συνέχεια;ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER